Колко трае любовта? Според френския писател Фредерик Бегбеде – точно три години. С чувство за хумор и умерена доза цинизъм той ни описва представата си за любовта: "Първата година се купуват мебели. Втората година се разместват мебели. Третата година се делят мебели”.

Отначало всичко е прекрасно. Дори вие. Толкова сте влюбен, че не можете да дойдете на себе си. Всеки ден носи своя лек товар от чудеса.
Втората година нещата започват да се променят. Станал сте нежен. Горд сте със съпричастието, установило се между вас и вашата половинка. Разбирате жена си „от половин дума". Каква радост е да се чувствате едно цяло. Третата година вече смеете да се заглеждате към свежите госпожици, от които улицата грейва. Вече не разговаряте с жена си. Прекарвате по цели часове в ресторанта, заслушвайки се какво приказват на съседната маса. Третата година носи една добра и една лоша вест. Добрата е, че отвратена, жена ви ви напуска. Лошата, че започвате нова книга.

Романът на французина се оказва толкова успешен, че през 2012 г. феновете вече могат да видят и неговата екранизация, при това под режисурата на самия Бегбеде. Можете да го гледате на Киномания 2012 г.

Коментирай >