снимки: Форум Филм България

Едно от най-емблематичните произведения на ексцентричната Агата Кристи оживява на голям екран и обещава зрелищна интерпретация, която обединява драма и мистерия в разтърсващ убийствен сюжет.

Смърт край Нил“ е вдъхновен от един от най-известните романи на английската писателка, издаден за първи път през 1937 година и част от поредицата с детектив Еркюл Поаро – един от най-обичаните класически образи в криминалния жанр.

Още в първия трейлър на дългоочакваната продукция зрителите стават съпричастни с египетското приключение на легендарния Еркюл Поаро, което от красиво, авантюристично преживяване се превръща в ужасяваща история за разкриване на безскрупулен убиец.

Идиличният меден месец на млада влюбена двойка е разбит от безмилостно убийство, а извършителят става най-страховития кошмар за всички, част от бляскавото пътешествие с параход по мистичните води на река Нил.

Тази зловеща приказка за обсебваща любов и необратимите последици от нея, предлага епичен развой от опасности и шокиращи обрати, които ще държат публиката в напрежение до самия край. И всичко това, придружено от изтънченото и ексцентрично присъствие на детектив Еркюл Поаро и неговия зорък поглед.

Както главната роля на Поаро, така и тази на режисьор в „Смърт край Нил“ са поверени на номинирания за Оскар Кенет Брана, а сценарист на филма е Майкъл Грийн.

Звездният каст на продукцията събира на едно място още уникалната Гал Гадот, Арми Хамър, Роуз Лесли, Анет Бенинг, Ръсел Бранд, Том Бейтман, Летиша Райт и др.

Коментирай >