Всички обичаме да се снимаме, особено когато сме в добро настроение. При някои от нас обаче селфитата често са провал, за който просто искаме да забравим.

Днес потърсихме съвети за перфектното селфи. И ги получихме от Ерън Морино, който има YouTube канал за мъже. Ето какво препоръчва той за едно перфектно селфи:

1. Преди да си направиш селфито, помисли къде ще бъде – Фейсбук, Инстаграм или просто ще го изпратиш на гаджето ;)

2. Какво ще бъде настроението на това селфи – игриво, забавно или може би искаш да си секси.

via GIPHY

3. Огледай се и провери дали косата ти стои добре, дали кожата ти не е лъщяща и трябва да я попиеш със салфетка

4. Огледай фона, на който ще си направиш селфито си, всички сме виждали провалени снимки с неподходящ фон на снимката, който не отговаря на изражението ти ;)

via GIPHY

5. Всичко е в светлината – ако е твърде тъмно, няма да изглежда добре, ако е прекалено светло, снимката ще „изгори“. Потърси баланса ;) Перфектната светлина се получава когато застанеш срещу прозореца.

6. Потърси правилния ъгъл, намери симетрията и запомни – винаги снимката изглежда по-добре ако е снимана от високо, а не от ниско.

7. Задръж дъха си и замръзни. Често на снимките се движим и това ги проваля, така че бъди статична ;)

via GIPHY

8. Направи три снимки, а не една. Така шансът за перфектно селфи е три пъти по-голям.

9. Отдели малко време да си разкрасиш готовата снимка, можеш да сложиш филтър, да промениш цветовете, така че да изглеждаш перфектно ;)

10. Забавлявай се, всички имаме приятели, които преиграват със селфитата си и гримасите, които правят на снимка. Зарежи това и просто се забавлявай, все пак това е просто селфи ;)

Коментирай >