снимки: Animato Music/Universal Music Group

Андреа Бочели зарадва почитателите си с новия албум „Believe“ – трогателна и лична колекция от песни, които са празник за силата и красотата на музиката.

Албумът е забележителна колекция от песни, които са поддържали и вдъхновявали Андреа Бочели през годините. В него са включени и дуети с Алисън Краус и Чечилия Бартоли, неиздавано произведение от късния период на легендарния италиански композитор Енио Мориконе, както и „Gratia Plena“ – финалната песен от филма “Fatima”.

Специално за албума Андреа Бочели композира и свои лични интерперетации на великите класики „Ave Maria“ и „Padre Nostro“.

Believe“ разглежда много лични за тенора теми.

“Концепцията зад албума е базирана на 3 думи - вяра, надежда и милосърдие. Това са онези 3 изключителни неща, които придават смисъл и завършеност на нашите животи. Хубавата музика носи със себе си силно послание за мир и приятелство, показва ни красотата и ни помага да отворим сърцата и умовете си”, споделя Андреа Бочели.

Тенорът обяви и ексклузивен глобален лайвстрийм концерт с билети - „Believe in Christmas“, който ще се излъчи на живо от оперната зала Teatro Regio di Parma в Парма, Италия, на 12 декември 2020 година.

Единственото по рода си, заснето от няколко гледни точки празнично събитие, ще включва вълнуващи изпълнения на Андреа Бочели, който ще получи подкрепа от други музиканти и специални звездни гости.

Концертът ще бъде стриймван на живо в цял свят в различни часови зони. За спектакъла Бочели се доверява на креативния директор Франко Драгоне (познат от впечатляващите си проекти с Цирк дю Солей), с който тенорът подготвя магическа програма за начало на празничния сезон.

Албумът „Believe“ и новината за коледния концерт идват няколко месеца след „Музика за надежда“ – събитие, по време на което Андреа Бочели направи вълнуващи изпълнения на класики в абсолютно празната катедрала Дуомо в Милано на католическия Великден.

Коментирай >