Анимацията „Пазителя на дракони“ вдъхва нов живот на едноименния роман от Карол Уилкинсън (кино предложение)

Съдбата призовава смелите

6 юли 2024
Анимацията „Пазителя на дракони“ вдъхва нов живот на едноименния роман от Карол Уилкинсън (кино предложение)

Photo credit: Forum Film Bulgaria

От 2 август пътуваме назад във времето до древен Китай, преоткриваме съдбата си и се превръщаме в „Пазителя на дракони“. Вълшебната анимационна адаптация вдъхва нов живот на любимия фентъзи роман, написан от австралийската авторка Карол Уилкинсън, а завладяващата приказка за храброст, мистични същества и несломимост на духа ще ни отведе на необикновено пътешествие и ще ни даде ценни уроци за значението на лоялността, смелостта и себепознанието.

Това е вдъхновяващият разказ за едно момиче, което вярва, че не е достойно дори да има име, но намира в себе си силата да предприеме опасно пътуване и да направи всичко необходимо, за да постигне своята благородна цел...

Действието на „Пазителя на дракони“ се развива през мрачен период на магическия и величествен Китай. Драконите, някогашни приятели и мъдри съюзници на хората, от години биват преследвани и затваряни в железни тъмници.

В крепост в планинските райони невинно и жадуващо свобода сираче на име Пинг помага на последния жив дракон да избяга от плен и се присъединява към него в търсене на най-ценния му дар: последното драконово яйце, откраднато от зъл магьосник, който иска силата му, за да стане безсмъртен. Преследвани от армиите на императора, двамата се отправят на пътешествие из древен Китай, по време на което се учат да израстват – тя – от хилядолетната му мъдрост, а той – от детската ѝ неопитност – и да се доверяват един на друг, за да победят страховития магьосник и да спасят драконовия род.

„Пазителя на дракони“ е приключенски фентъзи филм, написан от Карол Уилкинсън, Пабло Кастрильо, Игнасио Ферерас, Росана Чекини и Уан Сианпин, по първия от шестте романа от популярната и награждавана с множество награди литературна сага на Уилкинсън със същото име. Режисьори са Салвадор Симо и Ли Джианпин.

Отключваме силата си с „Пазителя на дракони“ от 2 август в кината.

Коментирай »
Препоръчваме още
Тайните на красивото и вкусно плато със сирена Тайните на красивото и вкусно плато със сирена
Внимание, дами! Не вземайте болкоуспокояващи и противозачатъчни едновременно Внимание, дами! Не вземайте болкоуспокояващи и противозачатъчни едновременно
Eдна по-различна история за обречения град Помпей: „Леговище на вълчици“ от Елоди Харпър Eдна по-различна история за обречения град Помпей: „Леговище на вълчици“ от Елоди Харпър
Четири здравословни причини да хапваме броколи Четири здравословни причини да хапваме броколи
„Общежитие за чудовища“ крие неподозирани тайни за „Студентски град“ (предложение за четене) „Общежитие за чудовища“ крие неподозирани тайни за „Студентски град“ (предложение за четене)
Чуй първия в историята ремикс на “Barbie Girl” Чуй първия в историята ремикс на “Barbie Girl”
10 забавни мисли за живота от Джоуи от „Приятели“ 10 забавни мисли за живота от Джоуи от „Приятели“
За рисковете да излизаш с метросексуален мъж За рисковете да излизаш с метросексуален мъж
Как да предпазим боядисаната коса от жегите Как да предпазим боядисаната коса от жегите
Най-калоричните храни и напитки, за които не знаем Най-калоричните храни и напитки, за които не знаем
Мляко и бразилски орех за здрав и спокоен сън Мляко и бразилски орех за здрав и спокоен сън
Бездомни кучета в Чили станаха полицаи Бездомни кучета в Чили станаха полицаи
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби