„Аз съм момиче бунтарка“ от Франческа Кавало и Елена Фавили (предложение за четене)

Дневник със сто активности за смели мечтателки

29 декември 2020
„Аз съм момиче бунтарка“ от Франческа Кавало и Елена Фавили (предложение за четене)

снимки: издателство „Сиела”

След успеха на поредицата „Истории за лека нощ за момичета бунтарки“ е време всяко малко момиче да напише своята собствена история.

Поредицата „Истории за лека нощ за момичета бунтарки“ от италианските писателки Франческа Кавало и Елена Фавили се превърна в световен феномен, който развълнува милиони деца и родители по света.

И докато луксозните издания съживяват дръзките дела на велики жени, в революционния дневник „Аз съм момиче бунтарка“, който се появява и на български език, читателите са тези, които разказват своите истории и лични революции.

С над 100 активности изданието се превръща в перфектен подарък и пътеводител в необятния свят на възрастните, в който всяко приключение може да се окаже и предизвикателство. За да планира всяка смела мечтателка своята собствена революция, да изгради бунтарски дух и да начертае свои собствени граници на възможното.

Това е мястото, където момичетата-бунтарки по цял свят могат да се отдадат на мечтите си, да заявят амбициите си, да обичат тялото си без срам, да планират свой бизнес или да споделят подробности от изпълнения си с приключения живот.

Разделена на глави като „Любовни бележчици до части от тялото ми, които обичам", „Неща, на които казвам ДА“, „Неща, за които си мисля, когато угасят лампите“, „Думи, които обичам“, изданието има за цел да провокира и да вдъхне увереност на младите читатели и вяра в собствените им възможноти.

Защото този всеобхватен дневник дава огледало, в което всяко момиче, без значение възрастта, да открие собственото си отражение и да заяви смело: „Аз съм момиче бунтарка“.

Коментирай »
Още по темата
„Епосът на утринните звезди“ - разтърсваща книга за човека в условията на диктатура (предложение за четене) „Епосът на утринните звезди“ - разтърсваща книга за човека в условията на диктатура (предложение за четене)
„Три етажа“ от Ешкол Нево се цели право в сърцето на човешките взаимоотношения (предложение за четене) „Три етажа“ от Ешкол Нево се цели право в сърцето на човешките взаимоотношения (предложение за четене)
Учениците на „мързеливата майка“ (предложение за четене) Учениците на „мързеливата майка“ (предложение за четене)
„Дневникът на една Проклетия“ от Виржини Л. Сам, Мари-Ан Абесдри (предложение за четене) „Дневникът на една Проклетия“ от Виржини Л. Сам, Мари-Ан Абесдри (предложение за четене)
„Кралицата мълчи“ - роман за цяло едно поколение (предложение за четене) „Кралицата мълчи“ - роман за цяло едно поколение (предложение за четене)
Предложение за четене: „Племето на майките“ и „Азбука за деца и възрастни“ Предложение за четене: „Племето на майките“ и „Азбука за деца и възрастни“
Предложение за четене: "Жени на непреклонна възраст и други безпринципни истории" Предложение за четене: "Жени на непреклонна възраст и други безпринципни истории"
Препоръчваме още
Как да ограничим приема на нитрати: 8 полезни съвета Как да ограничим приема на нитрати: 8 полезни съвета
10 начина да бъдеш по-добър човек 10 начина да бъдеш по-добър човек
11 объркващи начина, с които той ти показва, че те харесва 11 объркващи начина, с които той ти показва, че те харесва
Разгадай го още на първата среща Разгадай го още на първата среща
Жените са по-кисели рано сутрин Жените са по-кисели рано сутрин
Грифони, еднорози, дракони и една дълго пазена тайна: „Някога имало“ от Кияш Монсеф (предложение за четене) Грифони, еднорози, дракони и една дълго пазена тайна: „Някога имало“ от Кияш Монсеф (предложение за четене)
Дефиле под дъжда: Нищо не може да спре „Луи Вюитон“ (ВИДЕО) Дефиле под дъжда: Нищо не може да спре „Луи Вюитон“ (ВИДЕО)
ТЕСТ: Какъв е цветът на душата ти? ТЕСТ: Какъв е цветът на душата ти?
Дженифър Лорънс: „Без лоши чувства“ ме върна на снимачната площадка Дженифър Лорънс: „Без лоши чувства“ ме върна на снимачната площадка
По-възрастните майки косатки защитават синовете, но не и дъщерите си По-възрастните майки косатки защитават синовете, но не и дъщерите си
„Непоисканите съвети на Вира Уонг за убийци“ вдъхновява предстоящ сериал на Опра (предложение за четене) „Непоисканите съвети на Вира Уонг за убийци“ вдъхновява предстоящ сериал на Опра (предложение за четене)
„Хотел „Ирис“ от авторката на „Любимата формула на Професора“ Йоко Огава (предложение за четене) „Хотел „Ирис“ от авторката на „Любимата формула на Професора“ Йоко Огава (предложение за четене)
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби