снимка: pexels.com

Специалисти все по-често препоръчват да спим голи, за да сме по-здрави. Оказва се, че да спим без бельо е не само секси, но и здравословно. Това се дължи на факта, че липсата на бельо по време на сън позволява на тялото и интимните части да "дишат", обясняват американски експерти.

Ако сте твърде срамежливи, и за вас има решение – заложете на по-свободно бельо.

Откажете се от пижамата, лягайте си голи

Какво печелим, когато загубим бельото по време на сън?

1 Забавя стареенето

Някои специалисти са на мнение, че спането без дрехи нощем забавя процеса на стареенето. Така по-лесно се извършва "ремонт" на клетките, организмът по-успешно се преборва с някои кожни проблеми като петна и дори бръчки.

2 По-стабилна любовна връзка

Проучвания доказват, че повече от половината от двойките, които спят голи, са доволни от връзката си. Тайната се крие в контакта с кожата на партньора, който провокира отделянето на хормона на любовта окситоцин.

Доброто наспиване подобрява сексуалния живот

3 Здравословно охлаждане на тялото

Спането без охлажда тялото и допринася за понижаване на кръвното налягане. Това е особено полезно за дамите в менопауза, които страдат от горещи вълни.

4 Спането без бельо е полезно и за мъжете

Американски уролози твърдят, че тясното бельо може да докара сериозни здравословни проблеми на мъжете, тъй като загрява повече от необходимото интимните им части. Това загряване може навреди на качеството на семенната течност.

Коментирай >