снимка: pexels.com

Неочаквана жертва в титаничната схватка между Запада и Изтока. Офисът на любимия белобрад старец може да се превърне в най-свидната жертва в борбата на санкции и контрасанкции, с които ЕС и Русия си нанасят удари през последната малко повече от година, съобщава БГНЕС.

Съд обяви в банкрут резиденцията на Санта Клаус в Лапландия, тъй като неговата компания не успяла да плати данък в размер на 200 000 евро, съобщава американското издание The Epoch Times.

Въпреки че ръководителят на компанията Ярмо Каринием възнамерява да се договори с данъчните органи и да я запази, компанията разполага само с една седмица, за да плати задълженията си към фиска.

Финансовите проблеми на офиса на Дядо Коледа започнаха заради отлива на руски туристи. По-рано руснаците бяха на първо място по пътувания в Лапландия. Сега тяхното място са заели гостите от Страната на изгряващото слънце.

Резиденцията на Дядо Коледа е един от трите главни тематични паркове в Лапландия. За разлика от Санта парк и Селцето на Санта, офисът работи целогодишно. През миналата година той е бил посетен от 300 000 туристи.

Коментирай >