„Енциклопедия на музикалните инструменти“ отвежда децата на симфонично пътешествие

Книгата е едновременно развлекателна и образователна

„Енциклопедия на музикалните инструменти“ отвежда децата на симфонично пътешествие

Photo credit: „Ентусиаст“

С обаятелна нотка и щипка магия чешката писателка Щепанка Секанинова и илюстраторът Якуб Ценкъл канят малките читатели да се запознаят с невероятните истории на пианото, флейтата, акордеона и още много други инструменти.

„Енциклопедия на музикалните инструменти“ отвежда децата на симфонично пътешествие, което насърчава интереса и любовта към музиката с помощта на двамата духовити герои – щурчето Далибор и славейчето Чарли.

Щепанка Секанинова е автор на книги за деца. След гимназията учи чешка филология и история в Масариковия университет. Докато е още студентка, тя работи в телевизията в Бърно като репортер, а след като добива достатъчно опит, започва да продуцира развлекателни и детски програми. В момента тя е редактор в чешкото издателство „Albatros Media“.

Щепанка Секанинова/Photo credit: „Ентусиаст“

След като завършва обучителна програма за преподаватели по изобразително изкуство, Якуб Ценкъл е привлечен от графичния дизайн. Много скоро той усъвършенства уменията си в сферата и работи в няколко арт студиа, а днес е илюстратор на свободна практика и се занимава основно с издания за деца.

Якуб Ценкъл/Photo credit: „Ентусиаст“

Щурчето Далибор иска да стане виртуозен музикант. Но с кой инструмент да започне? С цигулка? С китара? С тромпет? С всичко наведнъж? Е, той има шест крайника, защо не?

Далибор и верният му приятел – славейчето Чарли, обикалят света и научават интересни факти за музикалните инструменти, някои от които са познати, а други – доста необичайни. Кой би предположил, че в Месопотамия на барабани са свирели само жени? Или, че в древни времена тромпетите са се употребявали само на бойното поле? А кой ли е инструментът на боговете? Освен историите, децата ще научат и за едни от най-известните музиканти и композитори, благодарение на които светът на музиката е толкова пъстър и богат.

Настоящото издание е своеобразно въведение в музикалната култура за всички малки ентусиасти. Те ще разберат повече за произхода, развитието и забележителната индивидуалност на различните видове инструменти.

Photo credit: „Ентусиаст“

Коментирай »
Препоръчваме още
Толкова луда любов, че ни кара да ревнуваме: 5 двойки зодиакални знаци, които имат най-дълбока връзка Толкова луда любов, че ни кара да ревнуваме: 5 двойки зодиакални знаци, които имат най-дълбока връзка
Срещу депресия и проблеми с паметта: Вълшебните свойства на ягодите Срещу депресия и проблеми с паметта: Вълшебните свойства на ягодите
Пет лесни стъпки за перфектна първа среща Пет лесни стъпки за перфектна първа среща
8 ежедневни навика на успешните жени, които да изпробваш още сега 8 ежедневни навика на успешните жени, които да изпробваш още сега
Любимите десерти на зодия Дева Любимите десерти на зодия Дева
Защо толкова харесваме лошите момчета? Защо толкова харесваме лошите момчета?
Пет причини да не искаш Кари Брадшоу за приятелка Пет причини да не искаш Кари Брадшоу за приятелка
Свекървата и тъщата увеличават семейното щастие Свекървата и тъщата увеличават семейното щастие
Проучване: Употребата на антибиотици и антимикробната устойчивост при хората и животните са свързани Проучване: Употребата на антибиотици и антимикробната устойчивост при хората и животните са свързани
ТЕСТ: Какво е времето вътре в теб в момента? ТЕСТ: Какво е времето вътре в теб в момента?
Плъховете също имат своята "мадлена на Пруст" Плъховете също имат своята "мадлена на Пруст"
Мобилният телефон през 1938 Мобилният телефон през 1938
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби