снимки: Symphonics Entertainment Group

Английската поп звезда Jessie J е сред изпълнителите, които ще се качат на сцената на столичната Арена Армеец София”. Датата за първия концерт на изпълнителката в България, както стана известно от личния туитър профил на звездата, е 29 юни.

Джесика Елън Корниш, по-известна като Jessie J, е английска певица и текстописка. В началото на 2011 година изпълнителката издаде своя дебютен музикален албум – „Who you are”. Преди първата й тава да бъде факт, Jessie J набира популярност покрай създаването на няколко песни за изпълнители като Крис Браун и Майли Сайръс, сред които „Party in the U.S.A”.

Певицата реализира първия си сингъл, "Do It Like a Dude", който достига второ място в Обединеното кралство. Следващото й парче, "Price Tag" става №1 директно в Обединеното кралство, Ирландия и Нова Зеландия, и влиза в топ 10 в 19 други държави. На 7 януари 2011 изпълнителката застава начело на списъка на BBC Sound of 2011, както и получава наградата "Избор на критиците" на BRIT Awards. Дебютният албум на Jessie J е представен на 25 февруари 2011 и достига до втора позиция в UK Albums Chart.

Появата на петият й сингъл "Domino" й донесе международен успех, заставайки на шеста позиция на щатския  Billboard Hot 100 in the US. Изпълнителката става първата британска певица с четири топ 10 сингъла от един-единствен албум . Вторият й албум се очаква през 2013-а година, като междувременно Jessie J се присъединява към екипа на музикалния риалити формат The Voice UK („Гласът на Великобритания”). 

Преминавайки през различни жанрове, поп певицата е известна със своята еклектичност от соул вокали и R&B препратки, примесени с поп, електропоп и хип хоп ритъм. До 2012 година изпълнителката е 11 милиона сингъла и над 2.5 милиона албума по цял свят. 

Предстоящата й визита на българска територия на 29 юни няма да е първа за изпълнителката. През 2011-а година Jessie J бе инкогнито в България за снимките на песента „Nobody’s Perfect” в Бояна. За радост на родните фенове обаче второто й посещение в страната ни ще бъде придружено от грандиозен концерт в столичната арена, организиран от Symphonics Entertainment Group.

Билетите за концерта в България са от 70 лв до 130 лв и се разпространяват в мрежата на Tixgate (http://www.tixgate.com) и неговите партньори, касите на EasyPay, както и онлайн в мрежата на Epay (https://www.epay.bg ).

Коментирай >