Какво е да родиш у дома: Разказът на Румър Уилис

Най-голямата дъщеря на Брус Уилис и Деми Мур разказа как е родила дъщеричката си у дома

През април Румър Уилис и партньорът ѝ Дерек Ричард Томас станаха родители на момиченце - при това насред дома си.

Най-голямата дъщеря на Брус Уилис и Деми Мур разказа за раждането у дома в подкаста Informed Pregnancy. В аудиото актрисата сподели, че се е наложило сама да накара околоплодните води да изтекат - със собствените си ръце!

Румър обясни, че раждането ѝ е протекло сравнително бързо, като е получила разкритие "от 2 до 8 сантиметра за около час", но нейната дула (жена, която оказва емоционална и физическа подкрепа на раждащата жена) ѝ е казала, че водите не са изтекли.

"Тя ме преглеждаше и усети, че амниотичната торбичка е изпъкнала, но все още не се е пукнала, което беше истинска лудост. И така, аз я попитах: "Ами трябва ли да я спукаме?", спомня си Румър.

Дулата ѝ казала "да", след което казала на актрисата, че може да го направи сама!

"Достигнах с пръст до там, опипвам и беше пълна лудост. Напълно усетих тази малка торбичка - усещането е като за балонче с вода, но с малко по-твърда кожа", обясни тя.

Румър продължи: "Тя просто каза: "Добре. При следващата контракция просто я натисни с пръст" и аз я пукнах. Мисля, че има моя снимка, на която просто имам този израз на шок и изненада на лицето си".

Оттам нататък Румър се подготвила да напъва, споделяйки, че "напъвала по-силно от всякога" и не след дълго бебето се е появило!

"Беше буквално като че ли напънах много силно главичката ѝ беше навън. Направих го отново и цялото ѝ тяло беше навън", каза тя. "Нямаше никаква пауза. Нямаше никаква междинна пауза. Не беше един от онези моменти, в които се казваше: "О, главата е навън".

Румър сподели още, че по време на раждането е била във вана, на пода и накрая на т.нар. "стол за раждане". През цялото време при нея са били  майка ѝ, партньорът ѝ и дулата. Акушерката е била извикана когато станало ясно, че раждането ще започне

Поглеждайки назад, Румър признава , че това е бил "най-радостният момент" в целия ѝ живот.

Коментирай »
Още по темата
"Иска ми се някой да ми беше казал това": 20 жени споделят неприятните неща, които са им се случили по време на бременността "Иска ми се някой да ми беше казал това": 20 жени споделят неприятните неща, които са им се случили по време на бременността
Препоръчваме още
Петте мъжки заповеди Петте мъжки заповеди
Любовта към себе си може да бъде опозиция на нарцисизма Любовта към себе си може да бъде опозиция на нарцисизма
Четири неща, които жените наистина ненавиждаме Четири неща, които жените наистина ненавиждаме
Кармен Посадас разказва „Легендата за Перегрина“ (предложение за четене) Кармен Посадас разказва „Легендата за Перегрина“ (предложение за четене)
Сладката пица, на която няма да можете да устоите Сладката пица, на която няма да можете да устоите
Мога ли да забременея веднага след края на менструацията? Мога ли да забременея веднага след края на менструацията?
„Дневникът на една Проклетия“ от Виржини Л. Сам, Мари-Ан Абесдри (предложение за четене) „Дневникът на една Проклетия“ от Виржини Л. Сам, Мари-Ан Абесдри (предложение за четене)
Шведски изследовател търси отговора на въпроса „Какъв е смисълът?“ (предложение за четене) Шведски изследовател търси отговора на въпроса „Какъв е смисълът?“ (предложение за четене)
10 правила при лов на евтини самолетни билети 10 правила при лов на евтини самолетни билети
5 начина да забавиш темпото във връзката си 5 начина да забавиш темпото във връзката си
Как да разпознаеш женкаря Как да разпознаеш женкаря
Статус „необвързана“: Как да оцелееш сама в света на двойките Статус „необвързана“: Как да оцелееш сама в света на двойките
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби