снимки: Книжко

Коя да бъде следващата книга, която ще чета? Какво да правя с всички книги, които вече имам? Къде мога да намеря търсената от мен книга на най-добра цена? Това са само малка част от въпросите, които възникват с редовното четене.

В опит да се даде отговор на тези въпроси се ражда идеята за Книжко, първото българско приложение за купуване и продаване на книги втора ръка.

Създаден за Android и iOS, Книжко е безплатно приложение, включващо в себе си функции за улеснено публикуване и намиране на обяви за всякакъв вид литература, включително и учебници.

Всички заглавия в Книжко могат да бъдат оценявани и коментирани от потребителите. Има и заглавия с Goodreads рейтинг, който спомага да се придобие по-ясна представа доколко дадената книга се харесва от по-широк читателски кръг.

Зад създаването на Книжко стои екип от разработчици, чиято основна цел е да предоставят на всички любители на книгите мобилно приложение, което да отговори на всичките им нужди и да ги обедини в единна българска литературна общност.

Вярваме, че има изключително много четящи българи на различни възрасти, за които Книжко ще е решение на гореизброените проблеми. Надяваме се най-вече Книжко да даде възможност на всеки читател да продължи да разширява “книгозора” си по един по-удобен и модерен начин и да създаде нови познанства с хора, споделящи същите литературни интереси“, споделят създателите на платформата.

Приложението ще бъде достъпно за безплатно изтегляне през есента на 2020 година.

Коментирай >