„Стария слон“ – трогателна история за приятелството и загубата на близък (предложение за четене)

Книгата е отличена с престижната френска награда за детска литература „Сент-Екзюпери“

„Стария слон“ – трогателна история за приятелството и загубата на близък (предложение за четене)

Photo credit: Издателство "Ентусиаст"

С много нежност и лекота Лоранс Бургиньон представя на малките читатели емоционална история за остаряването и смъртта. „Стария слон“, издавана от „Ентусиаст“, разказва за малка мишка и нейния голям приятел, който скоро ще напусне този свят. Книгата е отличена с престижната френска награда за детска литература „Сент-Екзюпери“.

След като учи френска литература в Лиежкия университет, Лоранс Бургиньон работи в книжарница за детски издания в продължение на 10 години и то това време пише очерци за детската преса в Белгия. Това засилва страстта ѝ към литературата за по-младите читатели и през 1992 г. тя стартира писателската си кариера.

Малката мишка и Стария слон живеят под едно дърво и са най-добрите приятели на света. Обаче Стария слон вече остарява и скоро ще трябва да замине за Страната на слоновете, както е направило и семейството му много преди него. Това плаши Малката мишка и тя не е готова да види как нейният приятел си отива. Но за доброто на Стария слон тя ще трябва да го приеме.

Трогателната история помага на децата да разберат остаряването и смъртта и да превъзмогнат загубата на любим човек.

Лоранс Бургиньон/Photo credit: Издателство "Ентусиаст"

За автора

Лоранс Бургиньон е белгийска писателка, родена през 1963 г. След като учи френска литература в Лиежкия университет тя работи в книжарница за детски издания в продължение на 10 години. От 1992 г. е автор на белгийското издателство „Mijade“, а през 2005 г. получава френската награда за детска литература „Сент-Екзюпери“ за книгата си „Стария слон“.

Коментирай »
Препоръчваме още
Как да спреш да си "кошче за душевни отпадъци" Как да спреш да си "кошче за душевни отпадъци"
Бактериите се разпространяват в целия офис само за 2 часа Бактериите се разпространяват в целия офис само за 2 часа
Мейбъл – кучето с очи като на принцеса на "Дисни" (ВИДЕО) Мейбъл – кучето с очи като на принцеса на "Дисни" (ВИДЕО)
Защо учениците не обичат училището? (предложение за четене) Защо учениците не обичат училището? (предложение за четене)
Дженифър Лорънс: „Без лоши чувства“ ме върна на снимачната площадка Дженифър Лорънс: „Без лоши чувства“ ме върна на снимачната площадка
Не ти върви в любовта? Ето как да предизвикаш късмета си Не ти върви в любовта? Ето как да предизвикаш късмета си
„Даяна. В търсене на любовта“ представя последните години от живота на принцесата (предложение за четене) „Даяна. В търсене на любовта“ представя последните години от живота на принцесата (предложение за четене)
Посрещаме китайската Нова година на Зеления дървен дракон с новолуние във Водолей Посрещаме китайската Нова година на Зеления дървен дракон с новолуние във Водолей
Кола под наем за ваканцията: Шест неща, които трябва да знаем Кола под наем за ваканцията: Шест неща, които трябва да знаем
„В България след Съединението“ от Джузепе Модрич (предложение за четене) „В България след Съединението“ от Джузепе Модрич (предложение за четене)
Силата на утвържденията: 6 положителни фрази, които ще променят живота ти Силата на утвържденията: 6 положителни фрази, които ще променят живота ти
ТЕСТ: Добър приятел ли си? ТЕСТ: Добър приятел ли си?
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби