Аштън Къчър, снимка: david_shankbone   , на втората снимка: София Вергара, снимка: jdeeringdavis

Според годишното проучване на списание Forbes Аштън Къчър е най-високоплатеният телевизионен актьор. Заемайки мястото на Чарли Шийн в „Двама мъже и половина” (Two And A Half Men), Аштън Къчър е изместил последния и от първото място в списъка на тв актьорите с най-висока заплата. Според Forbes за периода май 2011 - май 2012 година. Аштън е изкарал 24 млн. долара.

На второ място в класацията с 18 млн. долара застава звездата от „Д-р Хаус” Хю Лори. Суперуспешната докторска драма приключи след осем сезона през април.

Рей Романо също е изкарал 18 млн. долара за същия период. Въпреки че телевизия TNT спря снимките на сериала на Романо Men of a Certain Age, комикът прави достатъчно пари от старите си проекти, като „Всички обичат Реймънд (Everybody Loves Raymond), както и озвучавайки мамута Мани в поредицата „Ледена епоха” (Ice Age).

Алек Болдуин може да се похвали с 15 млн. долара, изкарани от май 2011 до май 2012 година. Неговият комедиен сериал „Рокфелер Плаза 30” (30 Rock) се превърна в истински хит, а в момента телевизия NBC излъчва последния му сезон.

Звездата от „Военни престъпления” (NCIS) Марк Хармън също е направил 15 млн. долара, като основна заслуга за това има криминалната поредица, в която Хармън изпълнява главната роля и е продуцент. NCIS пък е един от най-успешните сериали като събира почти 20 млн. зрители за всеки свой епизод.

Тим Алън от комедийния сериал на ABC Last Man Standing е изкарал 14 млн. долара за разглеждания период. Макар шоуто да е загубило близо половината си зрители от премиерния си епизод досега, все още се справя добре.

И още една звезда от „Двама мъже и половина” - Джон Крайър със своите 13 млн. долара е на пето място.

Номер 6 в класацията заема още един доктор – Патрик Демпси от „Анатомията на Грей” (Grey's Anatomy). Демпси е спечелил 12 млн. долара за разглеждания период.

Седмото място с по 8 млн. долара си поделят Джим Парсънс от „Теория на големия взрив” (The Big Bang Theory), Джони Галеки от същия сериал и Джейсън Сийгъл от „Как се запознах с майка ви” (How I Met Your Mother).

След скандалната си раздяла с екипа на „Двама мъже и половина” миналогодишният номер 1 в класацията на Forbes Чарли Шийн започна да се снима в сериала „Психотерапия” (Anger Management). Той не попада в Топ 10 на тазгодишната класация, но оглави миналата с цели 40 млн. долара за периода май 2010 - май 2011 година.

Най-високоплатената актриса за май 2011 - май 2012 година е звездата от „Модерно семейство” (Modern Family) София Вергара с 19 млн. долара.

Следва я риалити звездата Ким Кардашиян с 18 млн. долара.

Трета е „отчаяната съпруга” Ева Лонгория с 15 млн. долара, следвана от риалити звездата Бетъни Франкъл с 12 млн. долара и Клои Кардашиян с 11 млн. долара.

Номер 5 е Тина Фей от сериала „Рокфелер Плаза 30” (30 Rock) с 11 млн. долара.

Следва я звездата от „Закон и ред” (Law & Order: Special Victims Unit) Маришка Харгитей с 10 млн. долара.

Осмото място с 9 млн. долара си поделят Зоуи Дешанел от „Новото момиче” (New Girl), Фелиситои Хъфман от „Отчаяни съпруги” и Елън Помпео от „Анатомията на Грей”.

С по 8 млн. долара следват Кейт Уолш от „Частна практика” (Private Practice) и „Анатомията на Грей”, Тери Хачър и Марша Крос от „Отчаяни съпруги”, както и Кейли Куоко от „Теория за големия взрив”.

Алисън Хъниган от „Как се запознах с майка ви’ и Мардж Хелгенбъргър от „От местопрестъплението: Лас Вегас” (CSI: Las Vegas) са със 7 млн. долара.

Мелиса Маккарти от „Майк и Моли” (Mike and Molly) е спечелила 6 млн. долара, толкова е направила и Джлуиана Маргулис от „Добрата съпруга” (The Good Wife), както и Кира Седжуик от The Closer.

Бившата „приятелка” Кортни Кокс, която в момента се подвизава като „пума” в „Агнешко” (Cougar Town), е спечелила 5 млн. долара.

Коментирай >