снимка: Форум Филм България

Готови ли сте за лов на… хора?

Още преди да се появи на екран филмът „Ловът“ (The Hunt) се превърна в едно от най-противоречивите и обсъждани заглавия за годината.

Продуциран от майстора на съвременния хорър Джейсън Блум, мистериозният трилър използва по оригинален и провокативен начин утвърдените визуални и повествователни елементи на жанра, като „рисува“ една страховита и тревожна картина, отразяваща някои от най-наболелите социално-икономически и културни проблеми на съвременното общество.

Филмът разказва за дванадесет непознати мъже и жени, които се озовават на сечище, без да знаят нито къде точно се намират, нито как са попаднали там.

Те не знаят, че са били избрани за нещо много специално… Ловът.

Скрити в сянката на конспиративна теория от тъмните измерения на интернет, група заможни членове на обществото се събира в отдалечено имение, за да ловува хора за спорт. Но планът им е на път да се провали, защото една от „жертвите“ – Кристал, познава играта на ловците по-добре от тях самите.

Рязко ролите се разменят и Кристал започва да отстранява преследвачите си един по един и бавно, но сигурно, се приближава до тайнствената фигура в центъра на всичко (двукратната носителка на Оскар Хилари Суонк).

Режисьор на „Ловът“ е Крейг Зобел, по сценарий на Ник Кюз и Деймън Линделоф, който също така е и продуцент, наравно с Джейсън Блум.

В ролите освен изгряващата звезда Бети Гилпин и Хилари Суонк участват Айк Баринхолц, Ема Робъртс, Джъстин Хартли, Мейкън Блеър, Ейми Мадиган и др.

Коментирай >