Магията започва „Десет минутки преди сън“ с детските книжки „Малкият еднорог“ и „Малката русалка“ (предложение за четене)

Цветна и богата нова поредица, създадена специално за минутките преди лягане

Photo credit: Издателство „Сиела”

Вратата към Страната на сънищата се отваря „10 минутки преди сън“, както знаят създателите на най-новата вълнуваща детска поредица в помощ на родителите. Дни преди най-слънчевия детски празник 1 юни на българския пазар се появяват първите две книжки от нова, вълнуваща детска поредица, в която „Десет минутки преди сън“ започва най-магичното време.

С „Малкият еднорог“ и „Малката русалка“ британската писателка Рианън Филдинг и илюстраторът Крис Чатъртън потапят малките читатели в успокояващ приказен свят, обитаван от вълшебни създания. А звънкият превод на българската поетеса Мария Донева превръща тези цветни приказки за „лека нощ“ във вълнуващо забавление, което дете и родител могат да споделят заедно преди лягане.

Пълни с вълшебства, блясък и игри, книжките от поредицата са написани специално за всички малки русалчета и еднорогчета, които отказват да заспят.

Photo credit: Издателство „Сиела”

В „Малкият еднорог“ времето за сън почти е настъпило, но бодрият Звездичко не може да заспи. Докато баща му отброява минутките до лягане, в какви ли пакости ще може да се забърка малкото еднорогче? По пътя си Звездичко ще се срещне с феи и духчета, тролове с остри нокти и големи лапи, падащи звезди и летящи дракончета – но кой ли ще му покаже правилния път към дома?

А дълбоко, на дъното на океана, в прозрачните сини солени води, „Малката русалка“ Перла трябва да си ляга. Но увлечена във весели игри с красиви делфини, дъги от рибки и палави рачетата, тя се отдалечава твърде много от замъка на русалките. Ще успее ли Перла да се прибере навреме вкъщи?

Photo credit: Издателство „Сиела”

Със своя напевен ритъм, който отброява  „Десет минутки преди сън“, двете магични истории ще потопят децата в приказно пътешествие из чудните пътечки, потоци и подводни замъци на Страната на сънищата. 

Зашеметяващо красиви, цветни, оригинални и безбрежни като детското въображение, илюстрациите в „Малкият еднорог“ и „Малката русалка“ рисуват богат и вълшебен свят с пленителни детайли. 

Photo credit: Издателство „Сиела”

Сред шеметните вълни, цветните дъги и пухестите облаци на тази сладка и весела поредица читатели от различни възрасти ще открият верни приятели за безброй вълнуващи приключения!

„Дълбоко, на дъното на океана,
в прозрачните сини солени води,
издига се тайнствено приказен замък,
окичен със перли и морски звезди.“

Коментирай »
Препоръчваме още
Постно и вкусно: Ето как да си направим домашен хляб
Как да живеем „Без болка“? Уроците на физиолога Пийт Егоскю (предложение за четене)
„Парфюмът на изгнанието“ – поетичен роман за семейните рани, прошката и любовта (предложение за четене)
Историята на „Боксьорът от Нова махала“ – от улицата до ринга (предложение за четене)
Дейл Карнеги ни учи как да решаваме конфликтите в живота си (предложение за четене)
Пет причини да празнуваш, че си жена
Безплатни кардиологични прегледи в ИСУЛ в Световния ден на сърцето
Лека зимна салата с айсберг, червено цвекло, портокали и нар
Романеско – извънземният зеленчук
Магически реализъм в сърцето на едно българско село: „Зазидани“ от Петър Маринков (предложение за четене)
Бог ни обича. Дал ни е бирата
Защо лютите чушки са люти?
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби