снимка: Форум Филм България

Вече ви запознахме с концепцията на посещават Speed Dating и как бързите срещи са алтернатива за заетите и работещи хора, които нямат време да търсят любовта. Ето малко повече подробности за този нов вид запознанства у нас. За тях ни разказа организаторът на инициативата Тодор Костадинов.

Разкажете ни от ваши наблюдения какви хора посещават Speed Dating?

Участниците в т.нар. „бързи срещи“ са най-вече работещи хора, със забързано ежедневие, които нямат време за себе си и социалните си контакти. Възрастта на участниците е между 20 и 47 години, преобладават младите хора на възраст от 27-39 години.

Мъжете или жените са по-склонни да опитат?

По наши наблюдения, мъжете са по-склони да опитат такъв тип запознанство. Може би им допада факта, че ще се запознаят на живо с участничките ни. Дамите са по-колебливи и притеснителни като цяло при записването, но когато се престрашат и дойдат при нас – нещата се обръщат. По време на срещата както и след нея, се наблюдава как участничките доста агресивно, в добрият смисъл на думата, обсъждат участниците ни.

Как протича спийд дейтинга?

Организираме среща, по предварително обявени възраст за съответния пол. Събираме 10 жени и мъже, всеки от участниците има на разположение 7 минутна среща със всеки, като същевременно всеки участник си води бележки както и отбелязва на във специална форма, това дали би искал повторна среща. Представете си, че сте на интервю, само че не сте в офис, а в приятно заведение, поръчали сте си любимото питие и ви очакват разговори с около десет представители на противоположния пол. Не изглежда страшно – нали? Срещите са кратки и няма време за притеснение и мълчание. Именно то е цялостната идея - в новопоявилите се въпроси, трепета дали сме се представили добре, зараждащия се интерес към повторна среща.

Имате ли статистика на успеваемостта?

От една провела се Speed Dating среща, средно има около 8-10 съвпадения в интересите, или иначе казано от 8 до 10 нови потенциални двойки.

Как се приема от хората?

За момента, както повечето новости, в България се приема малко странно, необичайно. Участниците обикновено идват по-скоро от любопитство, но в последствие им харесва самата идея. Разказват на свой близки и приятели – което е единствената добра реклама.

Откриват ли половинката си така?

Тук не мога да коментирам, защото нямаме натрупана статистика. 

Повече информация за Speed Dating и за начините да участвате можете да откриете тук 

снимка: www.az-i-ti.net 

Коментирай >