Мъжете са по-склонни на бързи срещи

Една такава среща създава от осем до десет потенциални двойки

Мъжете са по-склонни на бързи срещи

снимка: Форум Филм България

Вече ви запознахме с концепцията на посещават Speed Dating и как бързите срещи са алтернатива за заетите и работещи хора, които нямат време да търсят любовта. Ето малко повече подробности за този нов вид запознанства у нас. За тях ни разказа организаторът на инициативата Тодор Костадинов.

Разкажете ни от ваши наблюдения какви хора посещават Speed Dating?

Участниците в т.нар. „бързи срещи“ са най-вече работещи хора, със забързано ежедневие, които нямат време за себе си и социалните си контакти. Възрастта на участниците е между 20 и 47 години, преобладават младите хора на възраст от 27-39 години.

Мъжете или жените са по-склонни да опитат?

По наши наблюдения, мъжете са по-склони да опитат такъв тип запознанство. Може би им допада факта, че ще се запознаят на живо с участничките ни. Дамите са по-колебливи и притеснителни като цяло при записването, но когато се престрашат и дойдат при нас – нещата се обръщат. По време на срещата както и след нея, се наблюдава как участничките доста агресивно, в добрият смисъл на думата, обсъждат участниците ни.

Как протича спийд дейтинга?

Организираме среща, по предварително обявени възраст за съответния пол. Събираме 10 жени и мъже, всеки от участниците има на разположение 7 минутна среща със всеки, като същевременно всеки участник си води бележки както и отбелязва на във специална форма, това дали би искал повторна среща. Представете си, че сте на интервю, само че не сте в офис, а в приятно заведение, поръчали сте си любимото питие и ви очакват разговори с около десет представители на противоположния пол. Не изглежда страшно – нали? Срещите са кратки и няма време за притеснение и мълчание. Именно то е цялостната идея - в новопоявилите се въпроси, трепета дали сме се представили добре, зараждащия се интерес към повторна среща.

Имате ли статистика на успеваемостта?

От една провела се Speed Dating среща, средно има около 8-10 съвпадения в интересите, или иначе казано от 8 до 10 нови потенциални двойки.

Как се приема от хората?

За момента, както повечето новости, в България се приема малко странно, необичайно. Участниците обикновено идват по-скоро от любопитство, но в последствие им харесва самата идея. Разказват на свой близки и приятели – което е единствената добра реклама.

Откриват ли половинката си така?

Тук не мога да коментирам, защото нямаме натрупана статистика. 

Повече информация за Speed Dating и за начините да участвате можете да откриете тук 

снимка: www.az-i-ti.net 

Коментирай »
Още по темата
Защо харесваме високите мъже Защо харесваме високите мъже
Колко бързо можеш да откриеш любовта си? Колко бързо можеш да откриеш любовта си?
Препоръчваме още
Изневери, корупция, скандали, жажда за власт: „В тесен кръг“ на Вивека Стен (предложение за четене) Изневери, корупция, скандали, жажда за власт: „В тесен кръг“ на Вивека Стен (предложение за четене)
Съпрузите по-често се бият, ако не пият заедно Съпрузите по-често се бият, ако не пият заедно
Доспиването през почивните дни удължава живота Доспиването през почивните дни удължава живота
Сайт изчислява фитнес възрастта ви Сайт изчислява фитнес възрастта ви
За балансираната кръвна захар, здравето и благополучието ни: „Глюкозната революция“ на Джеси Инчауспе (предложение за четене) За балансираната кръвна захар, здравето и благополучието ни: „Глюкозната революция“ на Джеси Инчауспе (предложение за четене)
Кучетата хапят по-често в жегите, дъждовните дни намаляват вероятността от ухапване Кучетата хапят по-често в жегите, дъждовните дни намаляват вероятността от ухапване
Четири природни красоти и пътеки за разходка, с които ни изкушава Истанбул Четири природни красоти и пътеки за разходка, с които ни изкушава Истанбул
ТЕСТ: Коя е перфектната професия за теб? ТЕСТ: Коя е перфектната професия за теб?
Седем начина да се справиш с несподелената любов Седем начина да се справиш с несподелената любов
Езерото, което вкаменява живота в него Езерото, което вкаменява живота в него
Все повече жени плащат за секс Все повече жени плащат за секс
Той харесва ли ме или само си въобразявам: 6 признака, че си пада по теб Той харесва ли ме или само си въобразявам: 6 признака, че си пада по теб
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби