Меркурий във Водолей – време е да сменим посоката

Периодът е подходящ да променим начина си на мислене и да стигнем до важни прозрения

5 февруари 2024

Photo via Canva.com/AI Generated Image 

На 5 февруари планетата на комуникацията навлиза във въздушния знак Водолей, където ще остане до 23 февруари 2024 година.

✨Това е планетата на мисълта и разума, както и на всички сфери, свързани с комуникацията. Също така символизира интелектуалния импулс и начин на изразяване или възможността ни за разсъждаване и комуникация. Тя управлява словото, говоренето, писането и пътуванията. Това разкрива астрологът Ники Момчева.

✨До скоро Меркурий беше в знак Козирог и изискваше от нас ясен план, структура, дисциплина. Енергията беше такава, че трябваше да следваме ясни правила и да бъдем последователни. Идва период, в които обаче ще трябва да излезем от стандартните очаквания и установените норми, ако искаме да успеем. Меркурий във Водолей носи идеята за новото, за различното и дори ексцентричното. Време е за нови и революционни подходи в начина ни на мислене, изразяване, та дори и комуникация, подчертава астрологът.

✨Тук Меркурий ни позволява да се освободим напълно от всички стари норми, ограничения и начини на мислене, които по някакъв начин ни пречат да се развиваме. Периодът ще изиска от нас нова перспектива и промяна в начина, по които сме гледали на нещата. В знак Водолей, Меркурий е гениален, напълно свободен и оригинален. Ще можем да достигнем до важни прозрения, както и да открием иновативни начини на действие, казва Момчева. По думите ѝ колкото по-смели и нестандартни сме, толкова повече ще успяваме да сбъдваме мечтите си.  

✨Още с навлизането си в знак Водолей, Меркурий ще бъде в хармоничен аспект (съвпад) с Плутон и ще ни донесе дълбочина и интензивност първите няколко дни, прогнозира специалистът. Това е добър момент да стигнем до дъното на нещата – до истината. Този аспект може да ни накара много рязко да сменим посоката, подхода си и начина си на мислене. Самоанализата ще ни помогне много през този период.

✨От 10 февруари Меркурий ще бъде в нехармоничен аспект с Юпитер, затова Момчева съветва да внимаваме да не направим някоя грешка в преценката и да преувеличаваме нещата. „Ще трябва да обърнете допълнително внимание на това как се изразявате. И не обещавайте прекалено много. Възможно е да надцените способностите си, когато правите планове“, допълва тя.

✨От 16 февруари Меркурий ще бъде в нехармоничен аспект с Уран и ще ни донесе доза вълнение, изненади и промени. Възможно е плановете ни да се променят, а астрологът съветва да не се ядосваме излишно и да бъдем гъвкави. Тя препоръчва и да не взимаме спонтанни решения, защото след няколко дни може бързо да сменим мнението си. От друга страна са възможни и интересни случайни срещи.  

Личен архив

Ники Момчева е астролог по призвание, завършила е обучение в школата към Съюза на българските астролози “Иван Станчев”. Изучавала е още кармична астрология, медицинска астрология и психосоматика. Ники продължава задълбочено да черпи нови познания в астропсихологията, нумерoлогията, медицинската астрология и холистичното лечение, както и кристало-терапията. Ако искате да научите повече за работата ѝ, интересувате се от годишен хороскоп или искате да разберете как ще ви повлияят всички големи астрологични промени, можете да се свържете с Ники Момчева във Фейсбук страницата ѝ и в сайта astroguidebynm.com.

Коментирай »
Препоръчваме още
„Бурята, създадена от нас“ излиза едновременно на над 20 езика (предложение за четене)
В Япония глобяват, ако не си изядеш яденето
Любимите храни на зодия Дева
Най-стиснатите зодии: Тези три знака са най-големите скъперници в зодиака
Топ 10 предимства на хидратираната кожа, разкрити от дерматолог
Най-големите ревнивци във Facebook
Кой герой от "Малката русалка" съответства на твоя зодиакален знак
Осем мъжки лъжи, "облечени" в реплики 
Най-могъщите жени в хороскопа (ВИДЕО)
Какво привлича комарите и има ли как да се предпазим
ТЕСТ: Кой мъж от „Приятели“ е перфектният за теб?
„Татко ме избра“ от Анета Дучева обяснява на езика на децата деликатни ситуации от света на възрастните
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби