Пътуваме скъпо в чужбина заради лошо планиране

Българите не планират добре пътуванията си в чужбина и често да пътуват на значително по-високи цени

снимка: eSKY.bg

Въпреки икономическите трудности продължава тенденцията българите да не планират добре пътуванията си в чужбина и често да пътуват на значително по-високи цени. Това сочат анализите на онлайн туристическа агенция eSKY.bg. Масово пътуващите ни сънародници резервират самолетните си билети само месец или два преди датата на пътуването.

Към момента над 90% от издадените самолетни билети са за пътувания до края на тази година. От агенцията съветват клиентите си да резервират самолетни билети и хотели възможно най-рано, за да пътуват възможно най-изгодно. Практиката показва, че с наближаването на датата за пътуване се покачват и цените.

„По традиция българите решаваме да пътуваме в последния момент и често плащаме солено за това. Трябва да се знае, че всяка седалка в самолета се продава на различна цена. Когато бъдат изкупени така наречените евтини седалки, налични остават само такива на значително по-високи цени. Ако решите днес, че утре трябва да пътувате за Брюксел е много вероятно да се наложи да си купите място в бизнес класа. Същото е положението и при хотелите, но там изборът е значително по-голям”, сподели маркетинг мениджърът на eSKY.bg  Веселин Георгиев.

„Вероятно причината за лошото планиране на почивките и пътуванията се крие в лошото планиране на отпуските. В САЩ например работещите знаят точно в кои дни ще почиват през следващата годината и точно къде ще изкарат ваканцията си, докато у нас продължаваме да планираме всичко от днес за утре. Редовно съветваме нашите клиенти и особено българите в чужбина, които ще се прибират в България за Коледните и Новогодишни празници, да резервират самолетните си билети възможно най-скоро”, споделиха още от агенцията.

Коментирай »
Спират евтините полети от Пловдив до Франкфурт
Цената е първото нещо, за което мислим при пътуване
Как да минимизираме разходите си при пътуване
Последни теми от форума
виж всички
Препоръчваме още
Стиг Ларшон: Мъжът, който си играеше с огъня
Най-полезният тропически плод
Пет неща, които мъжете не харесват във външния вид на жените
За ползите от НЕсериозната връзка
Най-доброто време за чаша кафе
Столетниците по света и техните менюта
Топ 5 на най-нестандартните аномалии в човешкото тяло (ВИДЕО)
Как го прави тя: Спортният режим на Ел Макферсън
GQ: Най-стилните мъже на годината
Трудно прощаваме на мъжете, когато...
Как да го впечатлиш от пръв поглед
Бавен лори похапва банан :)
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби