Спасиха изгубена сърна в София (СНИМКИ)

Животното вероятно е слязло в града заради падналия сняг и усложнените зимни условия

11 януари 2021
Спасиха изгубена сърна в София (СНИМКИ)

Снимки: Природен Парк Витоша

Бедстваща сърна в столичния кв. Бояна е спасена от служители на Дирекция аварийна помощ и превенция към Столичната община, след подаден сигнал към Природен парк „Витоша“.

Раненото животно е било прегледано, а раните му са обработени. След това сърната е пусната на свобода високо в планината. 

Причината сърната да слезе в ниските части на Парка най-вероятно е падналият сняг и затрудненото придвижване в зимни условия. Навлизайки в градска среда дивите животни се сблъскват с нетипични препятствия, които често водят до наранявания или биват нападнати от бездомни и скитащи кучета.

Експертите съветват ако станем свидетели на бедстващо животно в града, веднага да подадем сигнал. А сърната от Парк Витоша вече е в естествената си среда. 

2 коментара »
Препоръчваме още
Трогателно бебе панда, вкопчано в крака на гледача си, открадна сърцата на милиони (ВИДЕО) Трогателно бебе панда, вкопчано в крака на гледача си, открадна сърцата на милиони (ВИДЕО)
Мед за раните, банани срещу махмурлук Мед за раните, банани срещу махмурлук
„Зелен е…“ от прочутия словашки писател и майстор на иронията Павел Виликовски (предложение за четене) „Зелен е…“ от прочутия словашки писател и майстор на иронията Павел Виликовски (предложение за четене)
Кюфтетата по света: 8 вида, които най-вероятно не сте опитвали Кюфтетата по света: 8 вида, които най-вероятно не сте опитвали
„Проблемът Спиноза“ от Ървин Д. Ялом (предложение за четене) „Проблемът Спиноза“ от Ървин Д. Ялом (предложение за четене)
Защо лошите момчета са толкова секси? Защо лошите момчета са толкова секси?
Акарите и алергията към домашен прах: Как да я разпознаем и лекуваме Акарите и алергията към домашен прах: Как да я разпознаем и лекуваме
9 съвета за незабравимо и безгрижно пътуване с деца 9 съвета за незабравимо и безгрижно пътуване с деца
Девет причини да изберете круиз за следващата си ваканция Девет причини да изберете круиз за следващата си ваканция
Първи стъпки при изгаряне: Какво можем да направим в домашни условия Първи стъпки при изгаряне: Какво можем да направим в домашни условия
Срещу депресия и проблеми с паметта: Вълшебните свойства на ягодите Срещу депресия и проблеми с паметта: Вълшебните свойства на ягодите
Популярни и противоречиви: Топ 10 на най-ефективните диети Популярни и противоречиви: Топ 10 на най-ефективните диети
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби