Бягай от мен“ е втори официален сингъл от новия албум на Стенли – „Чужди тела“.

Парчето излиза след успеха на едноименната песен от албума – „Чужди Тела“, която влезе в плейлистите на редица радиостанции и оглави класацията на БНР за българска музика – Топ 20.

Песента е написана от Благослав Анастасов, фронтмен на рок бандата „Hayes & Y“, аранжиментът е дело на Благо, Стенли и Светлин Къслев. Актьорът Дани Рашев, познат на публиката като д-р Врабчев от сериала „Откраднат живот“, е автор на текста.

С видеото към песента Стенли за пореден път не изневерява на себе като облича музиката си с визуални похвати и послания, излизащи извън рамките на мейнстрима.

Под режисурата на Васил Стефанов и концептуализиран от Стефка Николова и самия артист, видеоклипът е вдъхновен от популярните в психоанализата мастилени тестове на Роршах, базирани върху способността на съзнанието да възприема познати форми от безформени огледални изображения.

Във видеоклипа, изпълнен с много символизъм, е използван същият асоциативен метод, чрез който се редуват различни огледални образи и картини, проектира се борбата между хищника и жертвата, интерпретират се вътрешните ни страхове.

Бягай от мен“ е откриващата песен в новия албум на Стенли, „Чужди тела“, който излезе на 1 ноември 2019 година. Албумът е първият студиен проект на Стенли от 17 години насам, след отличения с редица награди „Обсебен“ (2002 г.).

Коментирай >