снимка: Virginia Records

Глобалната търсачка Google класира най-търсените думи по категории. Оказва се, че най-търсената дума през 2012 година е Уитни Хюстън, която почина през изминалата година. Поп иконата заема първото място и в най-търсените хора през годината.

Веднага след Хюстън, най-търсен е хитът на южнокорейския изпълнител Psy - Gangam Style. Видето е и най-гледаното и в YouTube. Безспорният хит се превърна в една от най-танцувалните песни в световен мащаб, като дори стана шеговита част от предизборната кампания на Обама и Ромни в САЩ.

Трето място в търсачката е ураганът Санди, който връхлетя САЩ през октомври. Санди е едно от силните бедстия в Северна Америка, което удари източното крайбрежие на САЩ с ветрове със скорост 130 км/ч., предизвиквайки евакуации, спиране на транспорта и дори прекъсване на кампанията за президентските избори. Ураганът се нарежда като номер едно в търсените събития за 2012 година. Освен Санди, сред търсените събития са олимпийските игри и голите снимки на херцогинята Кеймбридж Кейт Мидълтън. Тя е и най-търсеният човек в Google, веднага след Уитни Хюстън и преди Аманда Тод.

Най-много снимки в глобалната търсачка са търсени на бой групата One Direction, следвани от актрисата и певица Селена Гомез. Най-голям интерес през годината е имало към филмите "Игрите на глада", "Скайфол" и "Прометей". 

Коментирай >