снимки: Virginia Records 

За първи път след издаването си преди 25 години, парчето “All I Want For Christmas Is You” на Марая Кери оглави престижната класация Топ 100 на Billboard.

Издадената през 1994 година песен е част от албума „Merry Christmas“ на американската изпълнителка.

Парчето за първи път попада в Топ 10 на класацията Hot 100 едва през декември 2017-а, а година по-късно застава на трето място в чарта.

С този рекорд Марая Кери остава в историята като солов артист с най-много #1 хитове в класацията, а именно 19, и застава до Елвис Пресли и точно зад The Beatles.

All I Want For Christmas Is You” и днес е незаменим коледен химн в цял свят. Марая Кери държи световен рекорд на Гинес за „най-успешен празничен хит (за Коледа и Нова Година) на солов артист в класацията Billboard Hot 100“ и „песен, прекарала 36 последователни седмици на #1 в празничната класация на Billboard от 2011 година насам.

Албумът на Марая Кери „Merry Christmas“, който е издаден за първи път на 1 ноември 1994 година, получава шест пъти платинен статус от Асоциацията на звукозаписната индустрия в Америка и е обявен за „най-продаван коледен албум за всички времена“.

Коментирай >