снимка: sxc.hu

Момиченце с тегло от 5 кг. и 55 см. дължина се роди със секцио в 9.00 часа в столичната Втора АГ болница "Шейново", съобщава БГНЕС.

Лекарите са доволни, че всичко с майката и бебето е наред, но същевременно са притеснени, че все повече майки с гестационен диабет остават недиагностицирани. Това води до риск не само за родилката, но и за новороденото. Повечето жени с диабет по време на бременността нямат никакви симптоми, по които може да се разпознае състоянието, затова се препоръчва всички бременни да минат на тест за гестационен диабет между 24 и 28-ма седмица от бременността, съветват от болницата.

Това провокира ръководството на болница "Шейново" да организира безплатни изследвания за диабет, предназначени за бременни жени, които ще се извършват на 13-ти и 14-ти ноември 2013 г. от 9 до 16 ч. на ет. 1 в болницата. От прегледите може да се възползва всяка една бъдеща майка, като не е необходимо предварително записване. Изследването се провежда за 4 минути и няма нужда от спазване на специален хранителен режим. Лечението зависи от тежестта на диабета. Целта е да се запазят нивата на кръвната захар в нормалните граници по време на бременността и да се осигури доброто развитие на плода чрез комбинация от подходящи диета, лекарства и упражнения.

Коментирай >