снимка: pexels.com

Романтика, страст, любов... Целувката е едно от най-красивите и приятни неща в живота ни. И не е просто удоволствие, целувката е здраве. Ще го докажем и ще ви дадем 10 причини да се целувате повече и по-често. Готови ли сте? Започваме :)

1. Целувайте се, за да сте млади

За да сте млади и здрави, целувайте се всеки ден. Жените, целувайки любимия, могат да изгладят бръчките и да направят кожата си по-здрава и еластична.

2. Изберете френската целувка

По време на френската целувка се активира главният мозък, който е отговорен за насладата и удоволствието.

3. Атакувайте стреса с целувки

По време на целувка в човешкото тяло се произвежда „хормон на щастието", който укрепва имунитета. Страстната целувка намалява стреса, повишава настроението и намалява опасността от инфаркт.

4. Целувайте се, за да разменяте полезни бактерии

При страстното впиване на устни един в друг партньорите обменят бактерии, които са полезни за техните имунни системи и при борбата със заболяванията.

5. Целувайте се, за да горите калории

При страстна целувка се горят 6,4 калории за една минута. Не забравяйте, че целувките трябва да бъдат разнообразни - нежни и страстни, и невинни и яростни.

6. Целувайте се, за да не ви боли

Целувката е най-доброто болкоуспокоително. Целувайки се, вие стимулирате производството на адреналин в тялото си, което води до намаляване усещането за болка.

7. Целувайте се за положителна енергия

Древните японци смятали, че целувката е способна да зареди с положителна енергия хората. И това важи за всички целувки - от невинна целувка по бузата до страстна френска целувка.

Още целувки, любов и удоволствие:

Любимите му секс пози, с които ще го спечелиш

Доброто наспиване подобрява сексуалния живот

Сексът – преди или след работа?

Порно с любимия? Сексолозите съветват как

Сексът като антистрес терапия

Разгадай връзката ви по...първата целувка

Коментирай >