Дженифър Лоурънс, Форум Филм България

Гилдията на филмовите актьори раздаде своите статуетки на пищна церемония в Лос Анджелис. Сред победителите са екипът на "Арго", Дженифър Лорънс, Даниел Дей-Луис, Ан Хатауей, Томи Лий Джоунс.

За цялостно творчество беше отличен комикът Дик Ван Дайк, който се сдоби с награда "Тони" за пръв път още през 1960 година.

"Арго" на Бен Афлек, който вече триумфира на Златен глобус, грабна статуетката в категорията най-добър актьорски състав.

Даниел Дей-Луис бе признат от колегите си за най-добър актьор за превъплъщението си в образа на 16-ия американски президент в лентата "Линкълн".

Дженифър Лорънс бе обявена за най-добра актриса за ролята си в "Наръчник на оптимиста". Актрисата грабна Златен глобус в категорията най-добра актриса в категорията мюзикъл/комедия за същия филм.

Сред другите победители бяха Томи Лий Джоунс за най-добър актьор в поддържаща роля в "Линкълн", каскадьорският състав на "007 координати: Скайфол", Ан Хатауей за най-добра поддържаща роля в "Клетниците", Downtown Abbey за най-добър актьорски състав в драматичен сериал, "Модерно семейство" със същата награда в категорията комедиен сериал, Кевин Костнър за най-добър актьор в сериал или минисериал за "Хетфийлд и Маккой", Джулиан Мур за най-добра актриса в сериал или минисериал за "Промяна на играта".

Брайън Кранстън стана най-добър актьор в драматичен сериал за ролята му във "В обувките на сатаната", и Клеър Дейнс за "Родина" (Homeland).

Алек Болдуин и Тина Фей бяха отличени за сериала "Рокфелер плаза 30". 
 

Коментирай >