снимки: Вирджиния Рекърдс

Майли Сайръс представи видеото към хит сингъла си “Mother’s Daughter”, песен от актуалния ѝ албум „She’s Coming".

Концепцията за клипа е дело на самата Майли и режисьора Александър Мурс. Във видеото участват инфлуенсъри, модели и артисти със стандартна и нестандартна сексуалност, сред които Арън Филип, Амазон Ашли и Вендела, а специален гост е майката на певицата - Тиш Сайръс.

Всички участници във видеото говорят за борбата им като активисти и свободата да изразяват себе си.

"Като чернокожо момиче, приковано в инвалидна количка, което е и с транссексуална ориентация, искам просто добър живот, да не се страхувам и възможността да върша добри дела. Не се определям като активист, просто се боря за правото и свободата да бъда това, което съм", казва Арън Филип.

„Понякога се чувствам толкова безпомощна и обезсърчена, защото в света, в който живеем има твърде много несправедливост, дискриминация и омраза ... Сега, особено с настоящата администрация в САЩ, тази опасност се увеличава десетократно! Въпреки това все още вярвам, че има надежда. Живеем в мрачни времена, но „това също ще мине” и се моля доброто да спечели и да победи тъмнината", споделя Амазон Ашли.

“Постоянно ме питаха защо си обръснах главата - "толкова беше хубава с дълга коса". Постоянно ми казваха да не позирам гола, тъй като "това ще навреди на кариерата ми, да се усмихвам повече, за да "не бъда толкова сериозна". Хората не осъзнават, че всичко, което правя е, защото аз искам. Просто е. Не се страхувам да бъда себе си, а не това, което обществото казва, че трябва да бъда като жена. Не се страхувайте да говорите със собствения си глас и да формирате собствено мнение. Вършете това, които ви прави щастливи и давайте щастие и на другите”, допълва Вендела.

Премиерата на видеото идва ден след изключителния концерт на Майли Сайръс в рамките на фестивала "Гластънбъри", отзивите за който са повече от впечатляващи. Списание NME дори обяви, че "това е началото на новата ѝ ера като рок звезда".

Коментирай >