"Чакам в кафенето"/издателство "Колибри"

Историите в „Чакам в кафенето“ се разгръщат от ателието на Веласкес и площадите на Венеция до запустяла къща в Шишковци и литературния клуб „Перото“.

Обединява ги деликатният поглед към изкуството като уникално, разместващо световете преживяване, към любовта като очакване, към живота като лабиринт, в който изгубването не е непременно страшно. Мотивите в тези разкази се развиват като в музикална пиеса, която звучи в различно темпо и може да приключи с внезапен финал.

Героите са художници и колекционери, венецианци и арменци, принцеси и пожарникари, крале и певци, учители и програмисти. По думите на Рада Москова, книгата пленява читателя със смелия отказ от всякакъв литературен грим, с тънката иронична наблюдателност, с лекотата и внезапността на откритията си, с присмехулния, въздушен строеж на историите...

За автора

Биляна Генова е магистър по културология. Специализирала е история на културата в Милано. До 2016 г. е мениджър на галерия „Натали“ в София, а в момента е ангажирана с културна политика и управление на програми и проекти в столицата. Публикувала е разкази, есета, статии. „Чакам в кафенето“ е дебютната й книга, която се откроява с изящество, безизкуственост и майсторско владеене на повествованието.

Коментирай >