Хелоуин в замъка на граф Дракула в Трансилвания

Замъкът на Дракула печели по 1,5 млн. евро годишно

31 октомври 2013

снимка: sxc.hu

Многобройни туристи от различни страни, включително и от България, се готвят да посрещнат Хелоуин в замъка на Дракула в румънското градче Бран, съобщава БГНЕС.

Заради мрачната слава на румънския владетел Влад Цепеш, наричан граф Дракула, мястото е особено привлекателно за почитателите на Деня на Вси светии. Специално за туристите са подготвени много маски и вампирски аксесоари, с които посетителите да се подготвят за празника.

Тъй като замъкът Бран се намира само на три часа път от Русе, той е посещаван от много българи, особено през уикендите. Всъщност няма конкретни доказателства, че Влад Цепеш е живял в него - по-скоро е ползвал тъмниците му по време на османската окупация на Трансилвания.

Крепостта, построена през 13 век от рицарите на тевтонския орден, е интересна с подземията, тесните извити стълби и тайни коридори. Интериорът, който може да се види вътре, е по-скоро наследство от румънската кралица Мария, а различните видове оръжия и доспехи внасят рицарски елемент в обстановката.

За Дракула напомня стаята, в която има събрани различни уреди за мъчения, а отделно е направена специална експозиция, посветена на инквизициите.

Във вътрешния двор се намира един интересен кладенец - първоначалното му предназначение е било променено по искане на кралица Мария и в него е бил поставен асансьор, който е слизал 60 метра надолу под земята, до тунел към парка на замъка. Сега в кладенеца се пускат монети и банкноти.

Пред входа на крепостта пък може да се купят различни сувенири, свързани с Бран и Дракула, а отделно производители продават местен кашкавал, бекон, вино и ракия.

Коментирай »
Още по темата
По следите на Хелоуин и Вси Светии
Странни неща се случват в Нощта на Хелоуин
Последни теми от форума
виж всички
Препоръчваме още
Взривоопасно "Бързо и яростно" приключение
Най-сексуалният, най-страстен и ревнив знак на зодиака
Бракът е полезен за сърцето
Може ли да се направи храна от въздуха?
Най-здравият американски щат
Методът Сакума в 5 минути на ден: Кеничи Сакума разбулва тайната на идеалната фигура (предложение за четене)
Младите жени използват все по-малко грим
„Картина в пясъка“ – епична житейска сага за вярата, надеждата, терора и киното (предложение за четене)
Седем ситуации, в които задължително трябва да се извиниш
5 начина да забавиш темпото във връзката си
Излекувай стреса само с три стъпки
Откриха връзка между редовното хранене с пържени храни с депресията
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби