Извънреден концерт на сцената на Софийската филхармония: „Violoncellissimo“ - „От барок до... рок“

Разнообразната програма включва адаптирана за виолончело музика от всички жанрове

6 февруари 2024

Photo credit: Софийска филхармония

Виолончелистът Марин Казаку и ансамбълът Violoncellissimo (Виолончелисимо) ще изнесат извънреден концерт на сцената на Софийската филхармония тази неделя, 11 февруари, в зала „България“, съобщават от филхармонията.

Разнообразната програма включва адаптирана за виолончело музика от всички жанрове, представяща подбрани мелодии от известни филми до валсове, маршове и произведения на Моцарт в... рок вариант. Неслучайно концертът е озаглавен „От барок до... рок“.

Проектът  „Violoncellissimo“ , създаден от професор Марин Казаку преди повече от 30 години, е роден от желанието му да развие креативността на своите студенти, но и да доближи хората до музиката, независимо от нейния жанр, от подготовката или предпочитанията на слушателите, както и от мястото на което се провежда събитието. Нещо повече, през 2024 година маестро Марин Казаку и ансамбълът „Violoncellissimo“  възнамеряват да достигнат до възможно най-много общности, включително и до румънската диаспора, в поредицата от Приказни турнета... навсякъде.

 „Violoncellissimo“ е съставен от най-добрите млади виолончелисти в страната и е един от най-известните румънски камерни ансамбли през последните десетилетия.

Марин Казаку е генерален директор на филхармонията „Джордже Енеску“  и професор по виолончело в Националния музикален университет в Букурещ. Маестро Казаку е свирил с Генадий Рождественски, Серджиу Комисиона, Хория Андрееску, Антони Рос Марба, Владимир Орлов, Раду Алдулеску и Джереми Менухин. Същевременно има множество изяви на международни фестивали като тези в Берлин, Хонконг, Макао, Мюнхен, Милано, Осака, Сеул, Токио.

Коментирай »
Препоръчваме още
Мъжете най-много се възбуждали... от очите
ТЕСТ: Трябва ли да се разделите?
Съветите на Изи: Кой е най-щадящият начин за изправяне на косата 
10 лесни упражнения за красив и стегнат бюст (ВИДЕО)
Научно доказано: Ракията е лековита
10 хранителни продукта, които нямат място в хладилника
Предложение за четене: „Лисица“ на Дубравка Угрешич
Епилепсията и нейните прояви: От какво се нуждаят пациентите и кои са подходящите спортове за тях  
Най-здравословните горчиви храни в света
Пътува ви се до ново и вълнуващо място? Вижте деветте най-интересни дестинации за 2023 година
От какво се страхуват мъжете?
3 секс пози, в които ще се влюбиш
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби