снимка: sxc.hu

За целта се иска само да имаш чуплива коса, склонна да се накъдря. Лятото е лесно да поддържаш къдриците си само с 10 мин. работа по тях. Измиваш косата, слагаш пяна "мокър ефект" и излизаш навън. Когато е такава жега, докато стигнеш до ъгъла и косата ти вече е изсъхнала, а къдриците са перфектно очертани.

Сега големият въпрос е как да постигнеш това и в по-студеното време, без да се налага да миеш косата си час и половина преди да излезеш, за да исзсъхне по есествен начин. Всички знаем, че сешоарът е враг на къдриците, затова опитай да засушиш съвсем леко в корените на вече накъдрената с пяна коса. Остави сешоара да е на по-лека степен, за да не развали чисто новите къдрици.

Другият начин е още при измиването да се опиташ да не мокриш обилно цялата си коса. Можеш дори да опиташ да я намокриш с пръсти над мивката и след това да сложиш пяната. Къдриците би трябвало и така да се получат, а като не си мокрила корените, бързо ще изсъхне и ще можеш да излезеш навън.

И другата алтернатива, която ти остава за къдрене през зимата е да ползваш машата. Това отнема много време, а на сутринта винаги има няколко кичура, които трябва пак да се накъдрят, защото са се развалили. За съжаление, зимата е тежка за перфектните къдрици, особено ако носиш шапка. Така че в краен случай, нищо не пречи да изненадаш познатите си и в студеното време да смениш прическата на ...права коса.
 

Коментирай >