Котаракът Лари - главният мишелов в резиденцията на британския министър-председател в Лондон на „Даунинг стрийт 10“, успя да засенчи американския президент Доналд Тръмп при посещението му на Острова.

Първо Лари се разходи по червения килим на входа на „Даунинг стрийт 10“, след това се излегна на един от прозорците на резиденцията.

Нормални „котешки изяви“ ще кажете вие, но камерите следяха всяко действие на котарака, който за капак се скри под лимузината на Доналд Тръмп и отказа да се махне.

Жадният за слава котарак се появи и на общите снимки на американския президент и британския министър-председател Тереза Мей.

Това съвсем не е първата медийна изява на главния мишелов в резиденцията на британския министър-председател в Лондон.

В края на 2018 година Лари отвлече вниманието от репортаж за Брекзит, като застана пред вратата на резиденцията си и зачака да му отворят, прозявайки се. Комичната сцена беше прекъсната от полицай, който почука на вратата и Лари беше пуснат да влезе.

Тогава макар че на преден план беше репортерът Том Рейнър от Скай нюз, всички погледи отново бяха вперени в котарака.

Лари пристигна на „Даунинг стрийт 10“ през 2011 година. Той беше осиновен от семейството на тогавашния министър-председател Дейвид Камерън.

Коментирай >