„Като тиха въздишка“ - поезия от Нели Горанова (предложение за четене)

Поетичната книга „Като тиха въздишка“ е събрала откровенията на Нели Горанова

„Като тиха въздишка“ - поезия от Нели Горанова (предложение за четене)

Photo credit: Издателство „Колибри“ 

„Като тиха въздишка“ съдържа съкровени и вълнуващи стихове в класически стил, които отразяват вътрешния свят на Нели Горанова, реактивността ѝ към редица наболели обществени проблеми, пресъздадени през чувствения свят на дълбока сетивност. Стиховете се отличават с красива тъга, нежност и дълбока искреност, които карат читателя да съпреживее емоцията.

Илюстрациите на художничката Бояна Петкова хармонират със стиховете и пресъздават настроението на съдържанието, но с изразните средства на изобразителното изкуство. 

Отзиви:

Поетесата Нели Горанова сега ни изненадва приятно със своята нова стихосбирка „Като тиха въздишка”. Читателят ще има възможност да оцени по достойнство тихия и нежен лиризъм на нейните поетически изповеди: стихове за любовта, приятелството, за неспокойното ни всекидневие. Искрени стихове за споделения забързан пулс на днешния ни ден.
Георги Константинов

Предупреждавам ви, че когато прочетете тези стихове, ще се връщате на някои от тях, ще откривате свои въпроси и копнежи, припомняйки си отдавна забравени отговори. Ще усетите нежната прегръдка на една истинска жена.
Михаил Белчев 

Нели Горанова е пряма и откровена в своята поезия. А това е безспорен знак, че стиховете ѝ ще намерят своята аудитория. Тя се вълнува от редица наболели обществени проблеми, но в същото време нежно ни потапя в своя безкрайно чувствен свят на женската сетивност. В тази поетична книга читателят ще изкачи стъпалата на нейната обич.
Балчо Балчев

Photo credit: Издателство „Колибри“ 

За автора

Нели Горанова е родена в гр. Берковица, област Монтана. Завършила е средното си образование в София, а висшето - в Софийски университет „Св. Климент Охридски”, специалност „педагогика”.

Работила е като учител, педагог-психолог, организатор на културни събития, директор на детско заведение, главен редактор на издателство за детска литература „Слънчо”. В момента е главен експерт „Театри” в дирекция „Култура” на Столичната община.

Автор е на десет книжки за деца, две детски пиеси („Мартенска приказка“ и „Лудият часовник“), множество сценарии за детски събития и текстове за детски песни, поезия.

Редактирала е поетични книги и проза.

Горанова е създател на Националния конкурс за детска авторска приказка „Ще ти разкажа приказка” на Столичната община.

Член на Съюза на българските писатели и Съюза на българските журналисти.

Коментирай »
Препоръчваме още
Упражненията предотвратяват депресията в късна възраст Упражненията предотвратяват депресията в късна възраст
Желанията имат висока цена в романтичното фентъзи „Рапсодия“ на Лаура Таласа (предложение за четене) Желанията имат висока цена в романтичното фентъзи „Рапсодия“ на Лаура Таласа (предложение за четене)
И ароматът на сапуни привлича комарите И ароматът на сапуни привлича комарите
Любимият ти сладолед издава какъв секс обичаш Любимият ти сладолед издава какъв секс обичаш
Защо е важно да готвим зеленчуците с повече зехтин Защо е важно да готвим зеленчуците с повече зехтин
Четири сигнала, които предупреждават за възможно насилие в романтична връзка Четири сигнала, които предупреждават за възможно насилие в романтична връзка
Мобилният телефон през 1938 Мобилният телефон през 1938
Свекървата и тъщата увеличават семейното щастие Свекървата и тъщата увеличават семейното щастие
„Суперживот“ – за жизнените сили, които определят здравето ни и начина, по който се чувстваме (предложение за четене) „Суперживот“ – за жизнените сили, които определят здравето ни и начина, по който се чувстваме (предложение за четене)
„Даяна. В търсене на любовта“ представя последните години от живота на принцесата (предложение за четене) „Даяна. В търсене на любовта“ представя последните години от живота на принцесата (предложение за четене)
Уникална скрита камера изкарва акъла на нюйоркчани Уникална скрита камера изкарва акъла на нюйоркчани
Българин се включва в издирването на сакрална реликва от Разпятието в "Петият гвоздей" Българин се включва в издирването на сакрална реликва от Разпятието в "Петият гвоздей"
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби