Колбасите намаляват мъжката потентност

Ежедневната употреба на кренвирши, наденици, салами, бекон и други колбаси, оказва отрицателно въздействие върху мъжката плодовитост.

Колбасите намаляват мъжката потентност

снимка: sxc.hu

Учени успяха да разберат кои продукти трябва да избягвате, за да увеличите шанса за зачеване, съобщава БГНЕС.

Изследванията показват, че ежедневната употреба на кренвирши, наденици, салами, бекон и други колбаси, оказва отрицателно въздействие върху мъжката плодовитост.

Експертите от Харвардския университет установили, че при консумацията на преработено месо, дори в малки количества, се променя качеството на сперматозоидите и следователно шансовете на един мъж да стане баща намаляват значително.

Откритието потвърждава тезата, че проблемите на двойките при зачеването се дължат най-вече на начина на живот. Затова бъдещите родители трябва да обърнат специално внимание на диетата си, като наблегнат на зеленчуците и плодовете и намалят цигарите и алкохола.

Коментирай »
Още по темата
Свекървата и тъщата увеличават семейното щастие Свекървата и тъщата увеличават семейното щастие
Съпрузите по-често се бият, ако не пият заедно Съпрузите по-често се бият, ако не пият заедно
Препоръчваме още
За какво лъжат мъжете и жените на първа среща За какво лъжат мъжете и жените на първа среща
Кога и как настъпва менопаузата: Симптомите, по които ще я разпознаем и какво да очакваме Кога и как настъпва менопаузата: Симптомите, по които ще я разпознаем и какво да очакваме
Странни динозаври бродели из древна Америка Странни динозаври бродели из древна Америка
„Изгубени вещи“ – свежо, уютно и носталгично платно от истории, подписани от деликатното перо на Алберт Бенбасат (предложение за четене) „Изгубени вещи“ – свежо, уютно и носталгично платно от истории, подписани от деликатното перо на Алберт Бенбасат (предложение за четене)
Чипсът забавя психическото развитие на децата Чипсът забавя психическото развитие на децата
7 абсурдни суеверия, свързани с храни и напитки 7 абсурдни суеверия, свързани с храни и напитки
За силната музика в ушите За силната музика в ушите
Научно доказано: Програмирани сме да намираме любов след раздяла Научно доказано: Програмирани сме да намираме любов след раздяла
Гневът сгрява ръцете, любовта и радостта топлят цялото тяло Гневът сгрява ръцете, любовта и радостта топлят цялото тяло
Поне пет причини да не отказваме шоколад Поне пет причини да не отказваме шоколад
 „Смехът и сълзите“ – новите „Философски закуски“ (предложение за четене) „Смехът и сълзите“ – новите „Философски закуски“ (предложение за четене)
Исабел Торес Молинер владее магията да прави трудното лесно: „100 занимателни логически игри“ (предложение за четене) Исабел Торес Молинер владее магията да прави трудното лесно: „100 занимателни логически игри“ (предложение за четене)
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби