Край на ретроградния Меркурий! Какво следва

Астрологът Венета Матева разкрива какво ще ни донесе движението на Меркурий през следващите дни

24 април 2024
Край на ретроградния Меркурий! Какво следва

Photo via Canva.com

На 24 април палавникът на зодиака – Меркурий, забавя ход в обратното си движение и на следващия ден решително сваля ретроградните си окови. В следващите два дни остава тих и обмисля следващите си закачки по пътя. След 28 април той възстановява движението си в знак Овен, оставайки в неговите земи до 9 юни. Това разкрива астрологът Венета Матева в jupiter-astrology.com.  

Между 24 и 28 април Меркурий изисква от нас търпение, смирение, неангажиране със сериозни срещи и разговори и отлагане на важни ангажименти. В тези дни планетата на комуникациите застива в движението си, защото се нуждае от почивка, анализ и събиране на силите. Нейното послание към нас е да останем будни в опазването на добрия тон, разбирателството и хармонията на нашата планета.

След 28 април можем да се доверим на Меркурий за развитие в делата си, повече срещи, разбирателство и разгръщане на възможности. Можем да пристъпите към финализиране на финансови сделки и да облечем в договор партньорските си отношения, казва още астрологът.

До 9 юни Меркурий в Овен ще ни дава бърза мисъл, категорични решения, амбиция, сили и постоянство. Добре е да използваме това време за поставяне на нови цели, които можем да подкрепим със смели решения, дръзко присъствие и ясна увереност. Сега Вселената очаква нашите добри мисли, ясна преценка и страст в изборите и преживяванията.

Как ще се отрази периодът на отделните зодии

Овните, Лъвовете и Стрелците могат да очакват разплитане на стари казуси, напредък в преговорите и повече яснота по пътя си. Изпитанията за тях приключиха и вече ги очаква повече светлина, късмет и напредък във всичко. Въпросите бързо ще намират път и ще запълват ребуса на живота им с отговори, казва Венета Матева.

Подреждане и лекота могат да очакват всички Близнаци и Водолеи. При тях комуникацията ще бъде възстановена и гарнирана с приятни преживявания и усмивки.

На спокойствие и попътен вятър в делата могат да разчитат Телците и Рибите.

Девите и Скорпионите лежерно могат да продължат задачите си, без да се притесняват от директното движение на Меркурий. Нищо не може да им попречи да следват целите си и да жънат успехи.

Директното движение на Меркурий ще поднесе на Раците, Везните и Козирозите вихрушка от новини, предизвикателства и нови ангажименти. Те могат да очакват неудобни въпроси и възможности, изискващи компромиси. Матева ги съветва да не бързат в изборите си, да оценяват предложенията на живота и да избират онова, в което намират смисъл.

Коментирай »
Още по темата
Меркурий в Телец – какво да очаква всяка зодия през периода Меркурий в Телец – какво да очаква всяка зодия през периода
Ретрограден Плутон: Време е да преосмислим миналото и да погледнем напред Ретрограден Плутон: Време е да преосмислим миналото и да погледнем напред
Астрологична прогноза за май: Време за романтика и нови приключения Астрологична прогноза за май: Време за романтика и нови приключения
Венера в Телец: Планетата на любовта променя посоката си през май Венера в Телец: Планетата на любовта променя посоката си през май
Препоръчваме още
От колко вода се нуждаят бъбреците – една от най-активно работещите системи в организма От колко вода се нуждаят бъбреците – една от най-активно работещите системи в организма
Пет здравословни кокосови продукта Пет здравословни кокосови продукта
5 трика за плосък корем 5 трика за плосък корем
7 причини да се целуваме повече 7 причини да се целуваме повече
ТЕСТ: Коя римска богиня си? ТЕСТ: Коя римска богиня си?
Постно и вкусно: Ето как да си направим домашен хляб Постно и вкусно: Ето как да си направим домашен хляб
„Суперживот“ – за жизнените сили, които определят здравето ни и начина, по който се чувстваме (предложение за четене) „Суперживот“ – за жизнените сили, които определят здравето ни и начина, по който се чувстваме (предложение за четене)
„Тортила Флет“ - още едно свидетелство, че Джон Стайнбек е пламенен хроникьор на залозите и илюзиите на своето време „Тортила Флет“ - още едно свидетелство, че Джон Стайнбек е пламенен хроникьор на залозите и илюзиите на своето време
Сама не означава самотна: 5 предимства на живота без гадже Сама не означава самотна: 5 предимства на живота без гадже
Седем сигурни начина да убиеш страстта Седем сигурни начина да убиеш страстта
Бактерии, гъбички, вируси: Градските пчели разкриват невидим живот от решаващо значение за човешкото здраве Бактерии, гъбички, вируси: Градските пчели разкриват невидим живот от решаващо значение за човешкото здраве
Робърт Дауни-Джуниър със специално обръщение към българските зрители (ВИДЕО) Робърт Дауни-Джуниър със специално обръщение към българските зрители (ВИДЕО)
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби