снимка: morguefile.com

Казват, че когато си влюбен си сляп...а понякога и глух. Ние жените бихме направили много неща за любимия човек, но кога идва моментът, в който прекрачваме границата и знаем ли как да спрем? Ето и нещата, които не трябва да си позволяваш да правиш заради него.

Ти си неговата прислужница...Това е чисто балканският синдром, че мъжът се прибира от работа и сяда пред телевизора, а ти трябва да му сервираш ракията, салатата и вечерята. Не е нужно да доказваш любовта си като переш бельото му, чистиш апартамента му и му носиш пантофите до дивана. Не се опитваме да те еманципираме, а да ти кажем, че има нещо нередно в това да слугуваш на любимия си, само защото го обичаш. Разбира се, ако на сутринта той ти сервира закуска и кафе в леглото, нещата стават по-различни :)

Прощаваш му всичко. Стига да е взаимно и в допустими граници, няма проблем. Но жените имаме склонността да понасяме повече отколкото можем, само и само да не загубим сигурността, която той ни дава. Ако виждаш, че ти изневерява регулярно, че не се интересува от теб, че не те уважава, че не иска да прави секс с теб и колкото и да е трудно да се разбере - че не те обича, може би трябва да се замислиш. Много семейства смятат, че децата са пречка за раздялата. Може би трябва да помислят пак дали това твърдение е вярно. В крайна сметка ако не се обичате какво правите заедно? 

Той те удря. Ето това е най-сигурното доказателство, че си преминала допустимата граница. Няма да сме многословни, защото има специалисти за тази работа. Ще ти припомним само едно клише - ако той те е ударил веднъж, ще го направи пак. А ти не заслужаваш да бъдеш с такъв мъж.

Жените често забравяме за някои граници от любов. Когато тази граница остане много зад нас и мине известно време обаче, разбираме, че може би това не е било точно любов. Важно е да не забравяме за достойнството си ако искаме да сме щастливи :)

 

Коментирай >