снимка: pexels.com

На всяка жена се е случвало да иска да удари мъж, който говори напълно неподходящи неща, без да се замисля защо ги казва. Понякога това е гаджето ти, друг път е роднина или най-добрият ти приятел. Факт е, че няма мъж, който да не умее да дразни, казвайки нещо такова:

Да не си в цикъл?

Трябва ли всеки път, когато жена се ядоса или повиши тон, това да се дължи на месечното й неразположение? А възможно ли е тази реплика да е по-дразнеща. Не стига, че мъжете никога няма да разберат какво е „да си в цикъл”, а и използват всяка възможност да ни го натякват. Тази реплика има и още едно удивително свойство – да е еднакво дразнеща без значение дали си или не си в цикъл.

Това няма да се отрази добре на диетата ти...

Добре, какво разбира той от диетата ти и защо си мисли, че има право да се бърка в нея? Кога последно той беше на диета? Това е една реплика, която може да докара всяка жена до нервна криза и да я накара да крещи. Още повече, че мъжете само дебнат момента, в който е дошъл разтоварващият ден от диетата, за да ти натякват, че я нарушаваш, без въобще да знаят за какво става въпрос.

Всички знаем, че пускаш лесно

Тази реплика по-скоро идва от някой приятел, рядко ще я чуеш от гаджето си, освен ако не иска да остане на сухо довечера. Когато мъж ти каже това, обикновено има нещо предвид, което включва някоя история, която си имала неблагоразумието да му разкажеш. Но е точно толкова дразнеща, колкото и останалите подобни.

Добре се справи, като за жена

С тази реплика, той те поставя в ситуация, в която не искаш да изпадаш. От една страна се налага да прозвучиш като върла феминистка, каквато най-вероятно не си. От друга страна, не можеш просто така да пропуснеш обида към жените, най-малкото от солидарност.

Съвет: Има един отговор, който може да се ползва за всяка една от тези реплики и тя е: „щом казваш”...Това най-вероятно ще сложи край на философстванията му, а в същото време няма да си се съгласила с него. Всичко останало ще доведе до скандал.

Коментирай >