Пет начина да се справиш с ревниво гадже

Връзката с ревнивец може да бъде изтощителна. Ето как да си помогнеш ;)

Пет начина да се справиш с ревниво гадже

снимка: pixabay.com 

Един от най-големите проблеми във връзката е ревността. Тя може да унищожи и най-голямата любов.

Ако мъжът, в когото си влюбена е ревнивец, няма да ти е лесно. Зареди се с търпение и опитай да се справиш с проблема ;)

Приеми реалността – като начало ще трябва да си отговориш на най-важния въпрос – можеш ли да бъдеш щастлива, въпреки ревността. Ако отговорът е отрицателен, трябва да се замислиш дали тази връзка има бъдеще. Ако си склонна на няколко компромиса обаче може и да се получи ;)

via GIPHY

Говори открито за проблема – Не отбягвай темата, мълчанието ти или смяната на темата, може да се приеме като премълчаване. Поговори с него, поискай да ти се довери и го увери, че няма повод за ревност. Не пропускай да споделиш и начина, по който се чувстваш, когато той те ревнува.

Не играй игрички – често жените обичаме да бъдем ревнувани. Възприемаме го като знак на внимание и доказателство за обичта на мъжа. Всъщност ревността няма общо с любовта. Недей умишлено да го караш да ревнува или да се въодушевяваш на сцените му.

via GIPHY

Определи правила – поговори с него и определете правила във връзката си. Не пречи да ходите заедно на срещите с приятели или бивши гаджета, но си оставете и лично пространство и време, за да бъде връзката ви пълноценна.

Отвърни със същото – когато видиш, че прекалява, опитай да се държиш и ти като него. Ако ограничава срещите ти с хора, ти ограничи неговите. Внимавай връзката ви да не се превърне в игра на надцакване. Не забравяй, че целта ти не е да го дразниш, а просто да му покажеш колко неприятно е това недоверие.

via GIPHY

И още за ревността:

Ревността като оръжие за самоунищожение

Пет начина да се справиш с бившата му

Най-големите ревнивци във Facebook

Коментирай »
Още по темата
6 съвета за справяне с ревността 6 съвета за справяне с ревността
ТЕСТ: Кофти гадже ли си? ТЕСТ: Кофти гадже ли си?
На война с най-добрата му приятелка На война с най-добрата му приятелка
Пет неща, които ще го откажат от теб Пет неща, които ще го откажат от теб
Създадоха годежен пръстен с проследяващо устройство Създадоха годежен пръстен с проследяващо устройство
Препоръчваме още
Колбасите намаляват мъжката потентност Колбасите намаляват мъжката потентност
Застрашена ли си от затлъстяване: Ето как да изчислиш индекса си на телесна маса Застрашена ли си от затлъстяване: Ето как да изчислиш индекса си на телесна маса
Нещата, които не трябва да забравяш преди почивката Нещата, които не трябва да забравяш преди почивката
ТЕСТ: Колко е голямo егото ти? ТЕСТ: Колко е голямo егото ти?
Излекувай стреса само с три стъпки Излекувай стреса само с три стъпки
Запознайте се с Омар – истинска 120-сантиметрова пухкава сензация (ВИДЕО/СНИМКИ) Запознайте се с Омар – истинска 120-сантиметрова пухкава сензация (ВИДЕО/СНИМКИ)
Не прави това в леглото: 5 грешки в секса, които жените допускат Не прави това в леглото: 5 грешки в секса, които жените допускат
Една от най-обичаните класики - „Коледна песен“ от Чарлз Дикенс (предложение за четене) Една от най-обичаните класики - „Коледна песен“ от Чарлз Дикенс (предложение за четене)
Колкото по-силно е семейството, толкова по-успешна е жената в кариерата Колкото по-силно е семейството, толкова по-успешна е жената в кариерата
Жените са по-кисели рано сутрин Жените са по-кисели рано сутрин
Наръчник за мащабно мислене: Как да бъдем успешни през новата година  Наръчник за мащабно мислене: Как да бъдем успешни през новата година 
От любов към книгите: „Читателският дневник“ на Теди Богданова, който вкарва ред в хаоса на книгоманите От любов към книгите: „Читателският дневник“ на Теди Богданова, който вкарва ред в хаоса на книгоманите
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби