снимка: pixabay.com 

Един от най-големите проблеми във връзката е ревността. Тя може да унищожи и най-голямата любов.

Ако мъжът, в когото си влюбена е ревнивец, няма да ти е лесно. Зареди се с търпение и опитай да се справиш с проблема ;)

Приеми реалността – като начало ще трябва да си отговориш на най-важния въпрос – можеш ли да бъдеш щастлива, въпреки ревността. Ако отговорът е отрицателен, трябва да се замислиш дали тази връзка има бъдеще. Ако си склонна на няколко компромиса обаче може и да се получи ;)

via GIPHY

Говори открито за проблема – Не отбягвай темата, мълчанието ти или смяната на темата, може да се приеме като премълчаване. Поговори с него, поискай да ти се довери и го увери, че няма повод за ревност. Не пропускай да споделиш и начина, по който се чувстваш, когато той те ревнува.

Не играй игрички – често жените обичаме да бъдем ревнувани. Възприемаме го като знак на внимание и доказателство за обичта на мъжа. Всъщност ревността няма общо с любовта. Недей умишлено да го караш да ревнува или да се въодушевяваш на сцените му.

via GIPHY

Определи правила – поговори с него и определете правила във връзката си. Не пречи да ходите заедно на срещите с приятели или бивши гаджета, но си оставете и лично пространство и време, за да бъде връзката ви пълноценна.

Отвърни със същото – когато видиш, че прекалява, опитай да се държиш и ти като него. Ако ограничава срещите ти с хора, ти ограничи неговите. Внимавай връзката ви да не се превърне в игра на надцакване. Не забравяй, че целта ти не е да го дразниш, а просто да му покажеш колко неприятно е това недоверие.

via GIPHY

И още за ревността:

Ревността като оръжие за самоунищожение

Пет начина да се справиш с бившата му

Най-големите ревнивци във Facebook

Коментирай >