Най-мощното и преобразяващо пълнолуние идва в Скорпион

Какво да очакваме от него? Отговорите дава астрологът Венета Матева  

23 април 2024
Най-мощното и преобразяващо пълнолуние идва в Скорпион

Създадено с Playground AI & Canva.com

Предстои най-мощното и умеещо да преобразява пълнолуние в пасивния и воден знак Скорпион. Дълбоките му и тъмни води въвличат Луната в невидими подводни течения, а Слънцето гордо осветява земите на знак Телец. Така астрологът Венета Матева определя пълнолунието в Скорпион, което ще настъпи в 02:49 часа на 24 април. По думите ѝ събитието е ключово за отношенията на двете небесни тела Луна и Слънце. В този момент те застават един срещу друг във важен и градивен разговор, напомнящ ни да забавим ход, да бъдем по-аналитични, мислещи и мъдри в изборите си.

🌝Светла, ярка и пищна ще бъде Луната, осветяваща като факла Земята. Сега светлината ѝ е готова да приюти в сянката си нашите тревоги, страхове и колебания, давайки им шанс да бъдат себе си. „Очаквайте ги да изпълзят от ъгълчетата на съзнанието ни и крещейки, да търсят внимание. В дните около пълнолунието е възможно да се усещате напрегнати, гневни и тревожни. Търпението ни моли за разбиране, обич и подкрепа. Време е да седнем на резервната скамейка на живота си и да го погледнем отстрани“, пише Матева в сайта jupiter-astrology.com.

🌚Знак Телец се свързва с всичко, което притежаваме. Това е собственото ни тяло, приятелите ни, визията ни, парите ни, недвижимите и движимите вещи, храната ни и ценностната система, която имаме. Знакът описва също нашето отношение към всички изброени теми на едно практично и рационално ниво, за разлика от знак Скорпион, който търси дълбочина, смисъл и развитие в тях. Астрологът разкрива още: понякога в стремежа си да притежаваме вещи и да градим собствената си зона на комфорт, прекаляваме в търсене на лично удовлетворение и признание. Състезаваме се, преследваме, гоним цели, катерим върхове с единствената цел да бъдем оценени от някой друг. Обичаме и очакваме да бъдем обичани на всяка цена. Ревнуваме, защото искаме да притежаваме. Сърдим се, защото нашите очаквания се разминават с това, което получаваме. Обграждаме се с хора, които ни ласкаят, а после ги наричаме лицемери. Парадираме със скъпи вещи и после обясняваме, че търсим само любов и разбиране. Избираме връзки и създаваме отношения с цел да се похвалим и да докажем величие на собственото си его. Всички тези теми са доста познати и сякаш сме им дали правото да се превърнат в „нормалните неща“ от живота ни, казва още тя.

🌝Това пълнолуние се случва един път в годината и точно то ни дава възможността дълбоко и истински да преживеем, анализираме и да се разделим с някои модели на мислене и поведение, в които по навик удобно и комфортно съществуваме. Луната в знак Скорпион ще ни накара да съберем себе си, като върнем всичките си парченца на мястото им. Онези парченца, които Телецът е раздал с надеждата да докаже с какво разполага. Бъдете себе си, търсете щастието вътре в себе си и не разчитайте то да идва отвън, съветва Матева.

Сега е моментът да помислим какво правим в излишък и за какво забравяме да мислим:

  • Дали в преследване на материален комфорт не правим грешните избори;
  • Дали не инвестираме доверие в грешните хора;
  • Дали не се доказваме там, където това е безсмислено;
  • Дали някой не ни е затворил вратата, а ние продължаваме да стоим на прага в очакване да бъдем допуснати.

Нека бъдем с тези, които ни ценят такива каквито сме, призовава астрологът. И ни призовава да си зададем още няколко въпроса:

  • Пред кого се опитваме да бъдете винаги силни и перфектни;
  • Дали не се страхуваме да разкрием себе си;
  • Дали се налага да се грижим за отношения, които нямат корени;
  • Дали сме щастливи, обградени от скъпи вещи;
  • Дали даваме в очакване да получим.

Всички тези въпроси могат да намерят отговорите си точно сега. Почувствайте и направете със себе си, това което ви кара да се чувствате щастливи, казва Венета Матева.

🌝Времето е подходящо за започване на диети и пречистване на организма. Спортните занимания сега ще се радват на добри резултати и вътрешна хармония. Можем да преобразим гардероба си с нови дрехи или да вдъхнем нова визия и живот на старите. Можем да помислим как се храним и да добавим в ежедневното си меню с храни, които ни зареждат и ни дават енергия. „Вярвайте в себе си. Слушайте сърцето си и не съжалявайте за нищо“, съветва специалистът.

🌚Всички знаци ще усетят въздействието на тази силна трансформираща енергия, но най-силно това пълнолуние ще бъде усетено от родените на 24, 25 и 26 януари, април, юли и октомври.

Коментирай »
Още по темата
Да погледнем нагоре! Розова Луна осветява небето Да погледнем нагоре! Розова Луна осветява небето
Пълнолуние в Скорпион – как да се възползваме от енергията му Пълнолуние в Скорпион – как да се възползваме от енергията му
Препоръчваме още
Красива и лирична история: „Хората, които сеят в снега“ от Тина Харнеск (предложение за четене) Красива и лирична история: „Хората, които сеят в снега“ от Тина Харнеск (предложение за четене)
5 типа мъже, на които си струва да дадеш шанс 5 типа мъже, на които си струва да дадеш шанс
Денят на отказващите се: Кога зарязваме новогодишните си обещания да спортуваме Денят на отказващите се: Кога зарязваме новогодишните си обещания да спортуваме
Дългият COVID-19 може да се дължи на проблеми с имунната система Дългият COVID-19 може да се дължи на проблеми с имунната система
Изневярата и мъжкото лице: Чертите му издават дали е верен Изневярата и мъжкото лице: Чертите му издават дали е верен
Най-бързият начин да изстудим бирата си (ВИДЕО) Най-бързият начин да изстудим бирата си (ВИДЕО)
Дейл Карнеги ни учи как да решаваме конфликтите в живота си (предложение за четене) Дейл Карнеги ни учи как да решаваме конфликтите в живота си (предложение за четене)
Последната вечеря на десет мъже, осъдени на смърт Последната вечеря на десет мъже, осъдени на смърт
Котки, които се държат като абсолютни гадняри (ВИДЕО) Котки, които се държат като абсолютни гадняри (ВИДЕО)
Как да носим тесни панталони - пет стилни комбинации Как да носим тесни панталони - пет стилни комбинации
9 причини да изпитваме постоянен глад и как да се справим 9 причини да изпитваме постоянен глад и как да се справим
ТЕСТ: Добър приятел ли си? ТЕСТ: Добър приятел ли си?
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби