„По здрач“ – емоционалната изповед на Антони Делон (предложение за четене)

Френският актьор хвърля светлина върху противоречивите взаимоотношения с баща си

„По здрач“ – емоционалната изповед на Антони Делон (предложение за четене)

Photo credit: Издателство „Ентусиаст“

Първородният син на Ален Делон повдига завесата над личния си живот и среща читателите със своето семейство. „По здрач“ разкрива всичко онова, което се случва, след като микрофоните са спрени и прожекторите – изгасени. Антони Делон представя разтърсващата история за своето детство, за младежките му години, за болестта на майка му Натали и как се живее като син на една от най-големите легенди в световното кино.

„Оставих се да бъда погълнат от писането, от спомените, от мислите и емоциите си“, споделя Антони Делон. „Това беше едно обръщане към мен самия, което, неочаквано, се оказа много благотворно.“

Антони Делон е френско-американски актьор. Неговата кариера започва в средата на 80-те години и той бързо набира голяма популярност в световен мащаб. Най-известен е с ролите си в романтични френски филми и сериали.

Антони Делон/Photo credit: Издателство „Ентусиаст“

Настоящата книга откровено разказва за всички жестоки удари – психически и физически, които Антони получава от съдбата и... от собствения си баща. Съкрушен от мъка след загубата на едни от най-важните хора в живота си, актьорът говори за своите травми и чувството на празнота, което все още носи в себе си. Въпреки това той не обвинява никого, а изследва причините, довели до неговото огорчение.

Въпросите, които си задава авторът, са универсални: Как се превъзмогват страховете и разочарованията и как се лекуват раните? Как се излиза от модела на едно семейство, в което любовта става първа жертва и това се повтаря от поколение на поколение? И как в крайна сметка се става истински мъж, как се запазва достойнството и как се устоява на изпитанията на съдбата? Защото, за да дадеш прошка, трябва първо да проявиш разбиране и да намериш пътя към баланса и обичта в отношенията с най-близките на сърцето ти хора.

„Този автобиографичен роман не е нито уреждане на сметки, нито интимен дневник“, споделят от списание „Elle“. „Това е историята на един мъж на 57 години, който е отделил време да анализира раните си, причинени от едно семейство, в което любовта трудно си е проправяла път.“

Photo credit: Издателство „Ентусиаст“

Коментирай »
Още по темата
"Агресивна и контролираща": Жената, с която живее Ален Делон, го изолирала от близките му "Агресивна и контролираща": Жената, с която живее Ален Делон, го изолирала от близките му
Препоръчваме още
Най-абсурдните суеверия за сватба по света и у нас Най-абсурдните суеверия за сватба по света и у нас
Природните закони в развитието на детето (предложение за четене) Природните закони в развитието на детето (предложение за четене)
Сексът e най-големият подарък, който можем да си направим Сексът e най-големият подарък, който можем да си направим
11 объркващи начина, с които той ти показва, че те харесва 11 объркващи начина, с които той ти показва, че те харесва
Омагьосан остров и смъртоносна игра: „Искронишка“ вдъхновява създателите на „Здрач“ за нов филм (предложение за четене) Омагьосан остров и смъртоносна игра: „Искронишка“ вдъхновява създателите на „Здрач“ за нов филм (предложение за четене)
„Унищожителят на меча“: Битката между доброто и злото е по-кръвожадна от всякога (предложение за четене) „Унищожителят на меча“: Битката между доброто и злото е по-кръвожадна от всякога (предложение за четене)
6 гадни неща, които могат да ни се случат през лятото, и 10 съвета как да се предпазим 6 гадни неща, които могат да ни се случат през лятото, и 10 съвета как да се предпазим
Най-влиятелните личности на 2023 г. на сп. "Time": Крал, президентска съпруга и още... Най-влиятелните личности на 2023 г. на сп. "Time": Крал, президентска съпруга и още...
Топ 3 на най-подходящите спортове при високо кръвно Топ 3 на най-подходящите спортове при високо кръвно
ТЕСТ: Кой е твоят безполезен талант? ТЕСТ: Кой е твоят безполезен талант?
Какво подлудява мъжете Какво подлудява мъжете
Смел, напрегнат и провокативен: „Забравете за света“ от Румаан Алам (предложение за четене) Смел, напрегнат и провокативен: „Забравете за света“ от Румаан Алам (предложение за четене)
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби