Дивна, Рафи и Иван Тишев Боби от „Революция Z” дадоха официален старт на второто издание на ученическия футболен турнир Купата на Coca-Cola” под надслов „Движи се!". Турнирът започна на 12 февруари в София, като официалните гости призоваха тийнейджърите да бъдат активни и да се движат повече. Любимците на младежите влязоха в ролята на вратари и нападатели и се справиха блестящо, като показаха много спортен дух.

В официалното откриване участие взеха и миналогодишните победители в турнира – учениците от 78 СОУ Христо Смирненски“, район Банкя. Те бяха обявени за първите почетни членове на „Звездния клуб на Coca-Cola“ и демонстрираха футболните си умения в оспорвана игра с младите таланти на българската музикална и актьорска сцена.

За втора поредна година спортният празник мотивира учениците, техните семейства, приятели и учители да споделят заедно положителните емоции от спорта. През 2013 г. "Купата на Coca-Cola" значително разшири обхвата си и вече се провежда в училищата в четири български града – София, Пловдив, Варна и Бургас. В турнира могат да участват ученици на възраст между 12 и 14 години. Етапът на записване и вътрешно училищни квалификации вече тече, следват районните и градски турнири през април и май, а финалът е на 2 юни. Голямата награда за шампиона през 2013 г. е спортен лагер в Италия, на който победителите ще имат шанса да се запознаят със свои връстници, спечелили турнира в други европейски страни.

Коментирай >