снимки: Virginia Records

Кралицата на модерния фламенко поп Росалия си тръгна с пет златни грамофона от церемонията по раздаване на 20-ите награди „Латино Грами“.

Младата изпълнителка беше отличена в категориите „Най-добър албум на годината“, „Най-добър съвременен поп албум“, „Най-добре продуциран албум“ и „Най-добра опаковка на албум“ за студийния си проект “El Mal Querer”, както и „Най-добра ърбън песен“ за парчето „Con Altura“ с Джей Балвин и Ел Гинчо.

Росалия добави петте нови награди към предишните си два златни грамофона, които получи за хитовия сингъл „Malamente“ по време на миналогодишните „Латино Грами“. Албумът, който певицата и актриса превърна в своята музикална дипломна работа, е първият, спечелил отличието „Албум на годината“ на жена изпълнител от 13 години насам.

Росалия отбеляза историческа вечер за жените по време на наградите „Латино Грами“… превръщайки се в първата соло изпълнителка от 13 години насам, спечелила „Албум на годината“, пише New York Times.

Росалия пожъна огромен успех… Испанската фурия превзе церемонията като истинска буря… От многобройните отличия, които спечели, до поразителното изпълнение на парчетата „Con Altura“ и „A Palé“, Росалия отново доказа, че тя перфектно съумява да комбинира миналото с настоящето, съчетавайки по естествен начин традиционните фламенко ритми и класическите мелодии, с поп, трап и регетон звученето“, коментира NBC News.

Коментирай >