снимки: Анимато Мюзик/Universal Music Group

Били Айлиш получи впечатляващите шест номинации за най-престижните музикални награди – Грами, които ще бъдат раздадени за за 62-ри път на 26 януари 2020 година в Лос Анджелис.

17-годишната изпълнителка официално е най-младият артист в историята на наградите Грами с номинации във всички водещи категории - Запис на годината; Албум на годината; Песен на годината; Най-добър нов артист.

Били Айлиш е номинирана и за Най-добро соло изпълнение и Най-добър поп вокален албум.

По-рано тази година, изпълнителката, автор на песни и музикант дебютира под #1 в класацията Billboard 200 с първия си албум „When We All Fall Asleep, Where Do We Go?“.

Тя закова и първия си #1 сингъл в Billboard Hot 100 с номинирания за Запис и Песен на годината сингъл “bad guy”, който вече надхвърля 3 милиарда стрийма в световен мащаб.

Албумът „When We All Fall Asleep, Where Do We Go?“ е създаден, продуциран и записан изцяло от Били Айлиш и брат ѝ Финиъс в родния им дом в Лос Анджелис.

Записите на парчетата се случват в спалнята на Финиъс, като по-голямата част от 2018 година двамата прекарват на път в писане на песни, а после много дни и нощи будуват в студиото в дома си.

Самият Финиъс е с две номинации за Грами, едната от които в изключително престижната категория Продуцент на годината.

Коментирай >