снимки: Анимато Мюзик/Universal Music Group, Форум Филм България

Младата американска изпълнителка Били Айлиш беше избрана за автор и изпълнител на тематичната песен за новия филм от поредицата за агент 007 Смъртта може да почака“ (No Time To Die).

Осемнадесетгодишната певица, която е написала песента заедно с по-големия си брат Финиъс О'Конъл, е най-младият изпълнител в историята, получил тази чест.

Преди нея тематични парчета за култовата поредица са изпълнявали някои от най-големите музикални звезди, сред които Адел, Мадона, Пол Маккартни, Тина Търнър, Сам Смит.

Били Айлиш признава, че за нея е "огромна чест" да бъде част от такъв проект:

„Откачено е да си част от това по какъвто и да е начин. Да имаш възможност да създадеш темата към филм от толкова легендарна поредица, е несравнима чест. Филмите за Джеймс Бонд са сред най-яките продукции, създавани някога. Още съм в шок!”

“Цял живот сме мечтали да напишем водещата песен към филм за Джеймс Бонд. За мен няма по-емблематично обвързване на музика с кино. Толкова сме щастливи да изиграем малка роля в толкова легендарен филм” добавя братът на певицата и съавтор на песента Финиъс О'Конъл.

"Голям почитател съм на Били и Финиъс. Талантът и творческата им цялост нямат аналог. Нямаме търпение публиката да чуе свежото им творение, чиито вокали ще отекват дълго", споделя режисьорът на „Смъртта може да почакаКари Фукунага.

Смъртта може да почака“ е 25-ият филм за приключенията на Джеймс Бонд. В ролята на агент 007 за пети и последен път влиза актьорът Даниел Крейг. В лентата ще видим още Рами Малек, който има отговорната задача да се превъплъти в ролята на злодея, Ралф Файнс, който се завръща в ролята на М, Леа СидуБен УишоуНаоми ХарисБили МагнусенАна де АрмасРори Киниър и други.

Режисурата е поверена на Кари Фукунага. Музиката към филма е дело на Ханс Цимер.

Коментирай >