Съпрузите по-често се бият, ако не пият заедно

Насилието в семейството е свързано не само с употребата на алкохол в големи количества, а с начина, по който пием

Съпрузите по-често се бият, ако не пият заедно

снимка: sxc.hu

Насилието в семейството е свързано не само с употребата на алкохол в големи количества, а с начина, по който пием, установиха американски учени. Тяхното изследване е публикувано в списание Addiction и цитирано от БГНЕС.

Служители на центъра за профилактични изследвания в Калифорния и Университета в Аризона анкетирали над 1500 калифорнийски двойки, събирайки информация за начина, по който пият алкохол: в ресторанти, барове, на купони, вкъщи, с приятели у тях, в парка или на друго обществено място. Учените открили, че мъжката агресия спрямо жените е нараствала, ако двамата партньори имат навика да пият навън в бар или на купони. В същото време женската агресия е нараствала в случай, че мъжът е пропускал да обърне по някоя и друга чашка у дома.

Авторите на проучването обръщат внимание на факта, че не трябва да се отчита само употребата на спиртни напитки, но и обстоятелствата свързани с пиенето, защото именно те могат да провокират насилието.

"Най-вероятно случаите на насилие в рисковите семейства може да бъдат намалени, ако те бъдат призовани да не пият в конкретни ситуации. Този съвет би могъл да бъде по-ефикасен в краткосрочна перспектива, вместо призивите да не се пие въобще", смятат учените.

Коментирай »
Още по темата
Двойките, които пият заедно, по-рядко се разделят Двойките, които пият заедно, по-рядко се разделят
Колбасите намаляват мъжката потентност Колбасите намаляват мъжката потентност
Първите 5 години предопределят отношението към алкохола Първите 5 години предопределят отношението към алкохола
Алкохолът, който най-много засилва женското сексуално желание Алкохолът, който най-много засилва женското сексуално желание
Препоръчваме още
Мобилният телефон през 1938 Мобилният телефон през 1938
COVID пандемията във факти: Какво се подобри и какво се влоши в живота ни COVID пандемията във факти: Какво се подобри и какво се влоши в живота ни
12 любопитни факта за захарта 12 любопитни факта за захарта
Шест деликатни начина да направиш първата крачка Шест деликатни начина да направиш първата крачка
Какво има предвид той, когато казва това? Какво има предвид той, когато казва това?
9 причини да изпитваме постоянен глад и как да се справим 9 причини да изпитваме постоянен глад и как да се справим
На Хаваите заградиха плаж, за да предпазят новороден тюлен от туристи На Хаваите заградиха плаж, за да предпазят новороден тюлен от туристи
Проучване: Храната по време на бременност влияе върху затлъстяването в ранна детска възраст Проучване: Храната по време на бременност влияе върху затлъстяването в ранна детска възраст
Как стигнахме дотук и накъде отиваме: 32 „Дигитални истории“ от Георги Караманев за бъдещето на технологиите (предложение за четене) Как стигнахме дотук и накъде отиваме: 32 „Дигитални истории“ от Георги Караманев за бъдещето на технологиите (предложение за четене)
Първо българско издание на „Произходът на тоталитаризма от Хана Арент (предложение за четене) Първо българско издание на „Произходът на тоталитаризма от Хана Арент (предложение за четене)
ТЕСТ: Мъжка или женска енергия преобладава в теб? ТЕСТ: Мъжка или женска енергия преобладава в теб?
7 продукта за здраве и красота през цялата година 7 продукта за здраве и красота през цялата година
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби