Сърцето на моторист се премести вдясно след катастрофа

Моторист шокира лекарите в Италия

Сърцето на моторист се премести вдясно след катастрофа

снимка: sxc.hu

Моторист шокира лекарите в Италия, които го прегледали след катастрофа, съобщава БГНЕС. 48-годишният италианец бил откаран в спешното отделение след претърпяна катастрофа с мотор. Лекарите опитали да преслушат сърцето му, но открили, че то се намира на необичайно място.

Рентгеновата снимка на гръдния кош на мъжа и направеното изследване със скенер показват, че сърцето му се е завъртяло на 90 градуса и се намира в дясната половина на гръдния кош. Аортата и белодробната артерия също са се завъртели надясно. Той имал и няколко счупени ребра, а белите му дробове пострадали сериозно.

Когато лекарите от спешна помощ открили мъжа, той бил в съзнание, а единствените признаци за проблеми със сърцето били леко понижение на кръвното му налягане и леко забързване на сърдечния ритъм.

На следващия ден сърцето на моториста се върнало на нормалното си място без да има щети по кръвоносните съдове, а клапите функционирали нормално.

Коментирай »
Още по темата
2-годишно китайче "роди" близнака си 2-годишно китайче "роди" близнака си
Препоръчваме още
Шест съставки от модерната кухня, с които да преобразите ястията си Шест съставки от модерната кухня, с които да преобразите ястията си
Използването на "Snooze" бутона - полезно или не? Използването на "Snooze" бутона - полезно или не?
Кокошките се изчервяват в зависимост от емоциите си Кокошките се изчервяват в зависимост от емоциите си
Защо винаги избираме един и същи тип мъже Защо винаги избираме един и същи тип мъже
Експресният влак на Месопотамия - една от най-новите туристически линии на Турция Експресният влак на Месопотамия - една от най-новите туристически линии на Турция
ТЕСТ: Какво е твоето новогодишно питие? ТЕСТ: Какво е твоето новогодишно питие?
Вдъхновение от древен Рим: "Диор" показа дълги прави рокли, палта и пелерини в Париж Вдъхновение от древен Рим: "Диор" показа дълги прави рокли, палта и пелерини в Париж
Диетата Сонома – удоволствие от храненето Диетата Сонома – удоволствие от храненето
Мляко и бразилски орех за здрав и спокоен сън Мляко и бразилски орех за здрав и спокоен сън
Възможно ли е да сме обречени на безсъние през целия живот заради ген за „лош сън“? Възможно ли е да сме обречени на безсъние през целия живот заради ген за „лош сън“?
„Кралицата мълчи“ - роман за цяло едно поколение (предложение за четене) „Кралицата мълчи“ - роман за цяло едно поколение (предложение за четене)
Синдромът на разбитото сърце е реален: Какви рискове носи за дамите и как да преодоляваме стреса Синдромът на разбитото сърце е реален: Какви рискове носи за дамите и как да преодоляваме стреса
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби