снимка: earthhour.org

Спайдърмен е първият супер герой, който става посланик на една от най-масовите ежегодни акции на WWF - Часът на Земята. Любимият на поколения зрители образ се присъединява към инициативата, за да вдъхнови хората по света да използват своята сила и да станат супер героите на опазването на планетата.

Часът на Земята ангажира граждани и институции по целия свят със символично гасене на светлините за един час, като по този начин отправят призив за спестяване на въглеродни емисии с цел устойчиво бъдеще на планетата. Тази година събитието ще се проведе в събота, 29 март, от 20:30 часа.

„Идеята за Часът на Земята се разрасна изключително много и надхвърли и най-смелите ни мечти, казва изпълнителният директор и съосновател на Часът на Земята Анди Ридли . Тази година с помощта на Спайдърмен движението ще достигне следващото, по-високо ниво. Надяваме се, че Спайдърмен ще вдъхнови хората да се превърнат в супер герои и да използват гласа си или своите средства, за да подкрепят проекти и кампании по света. Всичко зависи от това гражданите да обединят усилията си в името на общата кауза. В това се състои Earth Hour Blue", казва Ридли.

Часът на Земята става все по-амбициозен и включва стотици милиони хора от всички сфери на живота, от 7000 големи и малки градове и 154 държави. „Часът на Земята не се отнася само за осветлението, той е за хората по целия свят, които се обединяват през годината, за да направят планетата по-добро място".

Гражданите също могат да използват програмата за участие в Часът на Земята 2014 – Earth Hour Blue, която е насочена към някои от най-големите екологични кампании по целия свят, включително кампанията на Instagram за споделяне на любовта на хората към Големия бариерен риф в Австралия като част от темата на WWF Австралия „Изгасете светлините, подкрепете Рифа".

Часът на Земята и нейният посланик Спайдърмен ни напомнят, че „с голямата сила идва и голямата отговорност", така че включете се и  използвайте силата си на earthhour.org.

В световен мащаб Часът на Земята започва през 2007 г. През изминалите години инициативата се трансформира в глобално общество, чиято цел е да покаже ангажираността на хората към екологичните проблеми, както и че промяната зависи от малките стъпки, които всеки от нас прави ежедневно.

В България Часът на Земята се провежда от 2009-а, като всяка изминала година неговите привърженици стават все повече. Миналата година в инициативата се включиха рекорден брой български градове и общини – 103. Включи се и ти :) 
 

Коментирай >