Спектакълът “Забелязано в Благоевград” с две награди от фестивала за нова българска драма

Журито с председател Лилия Абаджиева връчи две награди на “Забелязано в Благоевград” - за музика на Лъчезар Кацарски и за женска роля на Албена Чобанова

17 май 2023
Спектакълът “Забелязано в Благоевград” с две награди от фестивала за нова българска драма

Photo credit:  Драматичен театър "Никола Вапцаров"

Документалният спектакъл “Забелязано в Благоевград”, който разказва реалните истории на колоритни личности от града, получи две награди от фестивала “Друмеви театрални празници”, съобщиха от Драматичен театър “Никола Вапцаров” – Благоевград.

Представлението на режисьора Неда Соколовска взе участие в тазгодишното издание на фестивалa за нова българска драма “Друмеви театрални празници” в Шумен, който се проведе от 11 до 16 май.

Журито с председател Лилия Абаджиева връчи две награди на “Забелязано в Благоевград” - за музика на Лъчезар Кацарски и за женска роля на Албена Чобанова.

Спектакълът е документален театър, създаден от срещите на артистите с различни колоритни личности от града и техните разговори по най-актуалните и важни за Благоевград теми. Вдъхновен от едноименната Facebook група, този спектакъл е атрактивен хибрид между театър, социална акция, хепънинг и комедия на реалността.

Проектът е реализиран с подкрепата на Национален фонд култура - програма "Социално ангажирани изкуства" и Община Благоевград.

Коментирай »
Още по темата
Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград с две селекции за участие в театрални фестивали Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград с две селекции за участие в театрални фестивали
Препоръчваме още
Благороден, макар и арогантен римлянин, споделя преживяванията си в „Голямата обиколка на Римската империя“ (предложение за четене) Благороден, макар и арогантен римлянин, споделя преживяванията си в „Голямата обиколка на Римската империя“ (предложение за четене)
Тайната съставка в диетата на Чарлз Трети не са ядките и семената Тайната съставка в диетата на Чарлз Трети не са ядките и семената
10 мита за секса и мъжете, които всъщност са пълна глупост 10 мита за секса и мъжете, които всъщност са пълна глупост
Два съвета за още по-горещ секс Два съвета за още по-горещ секс
Фастинг или интервално гладуване: Какво представлява, как действа и подходящо ли е за всеки? Фастинг или интервално гладуване: Какво представлява, как действа и подходящо ли е за всеки?
Хидратация срещу стрес: 5 доказани ползи от водата Хидратация срещу стрес: 5 доказани ползи от водата
Съвети за красиви подмишници: Как да се отървем от досадните мазнини Съвети за красиви подмишници: Как да се отървем от досадните мазнини
Изневери, корупция, скандали, жажда за власт: „В тесен кръг“ на Вивека Стен (предложение за четене) Изневери, корупция, скандали, жажда за власт: „В тесен кръг“ на Вивека Стен (предложение за четене)
Предложение за четене: „Изкуството да живеем просто” - 100 упражнения за спокоен и радостен живот Предложение за четене: „Изкуството да живеем просто” - 100 упражнения за спокоен и радостен живот
Мъжете най-много се възбуждали... от очите Мъжете най-много се възбуждали... от очите
Солариумът като подготовка за плажа Солариумът като подготовка за плажа
ТЕСТ: Колко лесно се влюбваш? ТЕСТ: Колко лесно се влюбваш?
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби