снимки: Форум Филм България

След забележителния успех на „Хелоуин“, с който през 2018 година беше рестартирана една от най-емблематичните хорър поредици, тази Коледа Blumhouse studio вдъхват нов живот на още една култова класика в жанра – „Черна Коледа“ от 1974 година.

Филмът на Боб Кларк е от най-ранните представители на популярния „слашър поджанр“, в който психопат преследва и убива жертвите си, използвайки хладно оръжие, и е цитиран от специалистите като едно от вдъхновенията зад всепризнатия хит „Хелоуин“ на Джон Карпентър от 1978 година.

Смелата нова версия на „Черна Коледа“ разказва изключително актуална за нашето време история за убиец, който се изправя пред сплотено и вдъхващо респект сестринство, готово на всичко, за да не стане нечия жертва.

Колежът Хоторн е притихнал за коледните празници. Райли Стоун (Имоджен Путс) и нейните приятелки от МКЕ – атлетката Марти (Лили Донахю), бунтарката Крис (Алейс Шанън) и чревоугодничката Джеси (Бритни О‘Грейди) се готвят да „украсят“ колежа със серия от тематични коледни купони.

Празничната идилия обаче става жертва на мистериозен убиец, който започва да избива момичета от сестринството една по една.

С нарастващия брой на жертвите, Райли и нейните приятелки все по-ясно осъзнават, че не могат да имат доверие на никой мъж, включително на свенливия приятел на Марта Нейт (Саймън Мийд), новата любовна тръпка на Райли Ландън (Кейлъб Еберхард) и дори на уважавания им преподавател професор Гелсън (Кари Елоуис).

Но... който и да се окаже убиецът, той бързо ще разбере, че се е забъркал с грешното сестринство.

Режисьор на „Черна Коледа“ е София Такал, която е автор на сценария заедно с Ейприл Улф, а продуценти са Джейсън Блум, Бен Косгроув и Адам Хендрикс.

Черна Коледа“ идва предпразнично в кината на фаталния петък 13 декември 2019 година.

Коментирай >