Светът е голям и изненади дебнат отвсякъде. Ако обичате зловещите истории, призрачните легенди и неразграданите мистерии, тази класация е за вас.

Ето пет от най-страховитите места в света, от които могат да ни побият тръпки: 

1. Островът на куклите

Това зловещо място се намира в Мексико, а там можете да видите стотици кукли, провесени по дърветата. Мястото не е било планирано за туристическа атракция.

Легендата за него гласи, че преди години единственият жител на острова открил тялото на удавено дете. Започнал да закача куклите, които водата донасяла, за да почете паметта му.

2. Изоставеният остров Хашима

Хашима е изоставен остров в Япония. Наричан е още Гунканжима, заради формата си, наподобяваща боен кораб от морето. Достъпът до Хашима е забранен до 2009 г., когато е отворен за туристи.

Тъй като сградите на острова не се поддържат, повечето са в окаяно състояние, никой не живее там, а някои го наричат призначен остров. 

3. Изоставеното метро в Синсинати

В началото на 20-ти век под улиците на Синсинати започнало да се строи метро. Проблеми с финансирането обаче осуетили строежа. Сега подземният тунел е туристическа атракция и се нарежда сред най-зловещите места в света. 

4. Музей Мютер в Пенсилвания

В този музей са изобразени човешките аномалии, които са познати на медиците. В него са изложени органи, кости, черепи, зародиши и всичко, от което ще настръхнете. 

Вратите на Ада

Близо до туркменския град Дарваза се намира огромна огнена дупка в земята, която гори вече десетилетия. През 1971 година съветски геолози открили, че там се изпуска подземен газ. Именно той захранва неугасващите пламъци. Диаметърт му е между 60 и 100 метра, а дълбочината поне 50 метра. Във видеото по-горе можете да видите как изглежда необичайното явление от високо. 

2
коментара >